2013. augusztus 2-án operett gála műsort és azt követően utcabált szerveztek Hévízen, a Deák téren, ahol a 20 órakor kezdődött műsor keretében 21 óra után közösen táncoltak keringőt a nézők. Az operettgála műsorának végén felhívták a jelen lévőket a közös keringőzésre, amely 5 percig tartott, a Hévízen pihenő vendégek bevonásával ötszázan perdültek táncra a jól sikerült, ezernél is több nézőt vonzó zenei programot követően.

Részletek:

A kísérletben részt vevő táncosok a nap folyamán 18 óra 30 perctől folyamatosan iratkoztak fel a három regisztrációs pontnál, amelyből egyet a Deák Ferenc tér és az Erzsébet királyné utca sarkán, valamint egyet-egyet a színpaddal szemben állítottak fel. 20 óra 01 perckor Straub Dezső műsorvezető konferálásával kezdetét vette az operett gála műsor. 21 óra 26 perckor a színpadon felkonferálták a tánc kezdetét, majd 21 óra 24 perckor Lehár Ferenc: Éva keringő című művére a hévízi Deák téren a táncosok megkezdték a táncot, amelyet 21 óra 29 perckor fejeztek be. A helyszínt biztosító szervezők szerint a táncteret többen keresték fel olyan személyek is, akik előzetesen nem regisztrálták magukat és ők is csatlakoztak a tánchoz. A közös keringő táncolásban végül 500 fő vett részt, hiszen a közel ezer főre becsülhető közönség közel fele volt az, aki folyamatosan táncolt, mindenben megfelelve a társas tánc követelményeinek.

Bár korábban idehaza jegyzőkönyvezett körülmények között ekkora létszámban még nem került sor egyszerre egy helyen történő keringőzésre, azonban a fennálló páros tánc rekord szabályainak megfelelően ez nem jelentett külön kategóriát a rendkívüli teljesítményt igénylő szervezési tevékenység szempontjából, így az idén még nem sikerült megdönteni Hévíznek a legtöbb résztvevővel eltáncolt páros tánc eddig fennálló tömegszerűségi magyar rekordját.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation