Szabó Szilveszter amatőr sportoló, többszörös kettlebell világbajnok 2023. október 28-án és 29-én, az órák visszaállításának éjszakáját átsportolva 1330 percen át tartotta a kezében a 16 kg-os súlyzót és azzal összesen 8736 szabályos egykezes súlylökést, jerk gyakorlatot mutatott be.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A leghosszabb, folyamatosan bemutatott kettlebell jerk (súlylökés) gyakorlat folyamatos bemutatásának időtartam rekordját 1330 perccel és 8736 szabályos egykezes súlylökéssel

Hol?

Hódmezővásárhelyen, a Kriko GYM edzőteremben

Mikor?

2023. október 28-án 12 óra és 2023. október 29-én 11 óra között

Ki?

Szabó Szilveszter amatőr kettlebell sportoló, többszörös világbajnok

Részletek:

A kettlebell jerk (lökés) erősítő gyakorlatot egy 16 kilogrammos golyóval mutatta be több ezerszer egymás után, folyamatosan a sportoló. A lökések számlálását, a gyakorlat helyes technikai kivitelezését, valamint a sportszerűségét a Word Kettlebell Sport Federation (WKSF) hivatalos bírói felügyelték, akik nemzetközi sport tapasztalattal rendelkeznek. A kísérlet nyilvános volt, a leghosszabb kettlebell jerk bemutatót felügyelő tanúk kísérték figyelemmel. A kísérlet az ún. 55/5 szabály szerint zajlott, azaz 55 perc folyamatos tevékenység után járt 5 perc szünet, amely utólag összevonható volt.

Bagi Mátyás, az esemény támogatója a saját Youtube csatornáján folyamatos, élő videó közvetítést biztosított az eseményről. A kísérletet folyamatosan szemmel tartó bírók az érvényes lökéseket egy olyan számítógépes programmal számlálták, amely 60 perces visszaszámlálás mellett számola a gombnyomásokat. Az óránként újraindított számlálóprogram által mutatott, a bírák által jóváhagyott sikeres gyakorlatok eredményét óránként egy, a teremben, a közvetítő kamera látóterében jól látható módon elhelyezett táblán tüntették fel. Csak a bírák által szabályosnak ítélt lökések kerültek számolásra, a kísérlet a sportág nemzetközi szabályainak betartásával folyt.

2023. október 28-án 11 óra 50 perckor Szabó Szilveszter bemelegített és felkészült a kísérlet végrehajtására, pontban délben felemelte a súlygolyót és az első 6 percben 64 szabályos lökést mutatott be. Ezzel a kísérlet rendben megkezdődött. 20 perc eltelte után már 181 lökés volt az eredménye. Az előzetes edzésterv szerint Szabó Szilveszter a percenkénti 10 lökés ütemét próbálja az első órákban tartani. 21 óra 35 perckor érte el az 5000 sikeresen végrehajtott gyakorlatszámot. Szabó Szilveszter a pihenőidején kívül a gyakorlatra kijelölt négyzetet nem hagyta el, és a golyót nem tette le. A golyó megtartása a kísérlet végéig szakadatlan volt. 2023. október 29-én 03 órakor megtörtént az óra visszaállítása 02 órára, a kísérlet eközben rendben folytatódott. Reggel 7 órakor a téli időszámítás szerint 20 perces szünetet tartott Szabó Szilveszter, ezalatt masszírozásban és ápolásban részesült, a jelen lévő egészségügyi felügyelő sérülést vagy rendellenességet nem állapított meg. Ezt követően Szabó Szilveszter újult erővel folytatta a kísérletet. 10 óra 15 perckor 8520 sikeres gyakorlatnál tartott a kísérletező. Ekkor bejelentette, hogy a fel nem használt pihenőidejét a kísérlet végén szándékozik igénybe venni és így teljesíti 11 óráig bezárólag az általa kitűzött 24 órát.

10 óra 53 perckor az utolsó lökését követően Szabó Szilveszter megtartotta a golyót, eközben a jelen lévő szurkolók közösen, felállva hallgatták meg a himnuszt, amelynek végén Szabó Szilveszter letette a 16,1 kg tömegű súlygolyót és ezzel a kísérlet 10 óra 56 perckor rendben befejeződött. Szabó Szilveszter a kísérlete alatt összesen 108 perc, a végén további 7 perc pihenőidőt vett igénybe, ezalatt az érvényes 1330 perc alatt 8736 szabályos lökést mutatott be.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation