A 800. kiállításának megnyitója alkalmából a festőnő a zalaegerszegi Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum Galériájában 2018 szeptember 27-én bemutatta azt a négy darab, A/4 méretet némiképp meghaladó összefoglaló kötetet, amelybe bekötötték a korábbi kiállítások meghívóit, szám szerint 799-et.

 

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A legtöbb megrendezett kiállítással rendelkező festő magyar rekordját 800 nyilvános kiállítással

Hol?

A zalaegerszegi Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum Galériájában

Mikor?

2018 szeptember 27-én

Ki?

Simon M. Veronika festőművész

Részletek:

Simon M. Veronika a korábbi, rekordként jegyzőkönyvezett 602. kiállítása óta e-mail útján, elektronikusan is küld meghívókat az általa ismert személyek számára, amely tényt, a meghívó e-mail-ek megérkezését több jelenlévő is megerősítette. Enyedi Béla elmondta a közönségnek, hogy ő valamennyi kiállításon, mint a rekordot bejelentő művésznő férje és managere, jelen volt. 16 óra 06 perckor Tóth János, a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum igazgatója megnyitó beszédét követően Vígh László, országgyűlési képviselő köszöntötte a művésznőt, majd 16 óta 17 perckor Enyedi Béla rövid műsorával folytatódott a kiállítás megnyitó ünnepsége. A 800. kiállítása alkalmából Simon M. Veronika egy festményét adományozta a múzeumnak. A megnyitó zárszavában elmondta, hogy 20 különböző képsorozattal rendelkezik, ezek más-más technikával készültek, a művészi pályája során mintegy ötezer képet festett.

A bemutatott meghívók, továbbá a jelenlévők egybehangzó vallomása alapján megállapítható volt, hogy Simon M. Veronika festőművész legalább a 800. kiállítását rendezte meg és mivel a jelen lévőknek nem volt tudomása arról, hogy ennél több kiállítással bármely magyar élő kortárs festőművész rendelkezik, így az ellenkező bizonyításáig Simon M. Veronika festőművész a legalább 800 kiállításával sikerrel döntötte meg a saját, a legtöbb megrendezett kiállítással rendelkező festő magyar rekordját.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation