A Bicskei Mezőgazdasági Zrt. herceghalmi tejüzemében Sinka Zsolt többszörös magyar erőrekorder közreműködésével, Varga Ildikó üzemvezetővel együtt a Piros Kockás Kft. 2013. május 24-én délelőtt elkészítette és bemutatta az ország legnagyobb „túrórudi”-ját, mint egy legnagyobb tárgy típusú méretrekordot. A 64,8 kg tömegű édességet másnap, a gyermeknapi rendezvény alkalmából Székesfehérvárott ingyenesen szétosztották a gyermekek között.

P1080217 P1080220 P1080231 P1080234

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A legnagyobb túrórudi hazai méretrekordja

Hol?

A Bicskei Mezőgazdasági Zrt. herceghalmi tejüzemében

Mikor?

2013. május 24-én délelőtt

Ki?

Sinka Zsolt többszörös magyar erőrekorder és Varga Ildikó üzemvezető, a Piros Kockás Kft. szervezésében

Részletek:

 A Piros Kockás Kft. egy azon vállalkozások közül, amely a néhai Tejipari Tröszt által birtokolt „túrórudi” márkanéven készült, csokoládéval borított túrórúd elnevezésű, a tröszt megszűnése óta a magyar nyelvben köznevesült édességet bérgyártásban készítteti a Bicskei Mezőgazdasági Zrt. herceghalmi tejüzemében. A cég már korábban kétszer is készített nagyméretű „túrórudi”-t, az első 35 kg, a második 39 kg körüli össztömeggel sikerült. Az üzemben Sinka Zsolt közreműködésével, Varga Ildikó üzemvezetővel együtt elkészítették és bemutatták az ország legnagyobb „túrórudi”-ját, mint egy legnagyobb tárgy típusú méretrekordot. A 65kg tömegűre sikerült édességet másnap, a gyermeknapi rendezvény alkalmából Székesfehérvárott ingyenesen szétosztották a gyermekek között.

 A nagyméretű termék valamivel 11 óra után készült el. A terméket egy fém tálcán helyezték el, azzal együtt tették fel a bemutatás helyszínén lévő mérlegre. A fémtálca táratömege az előzetes mérések szerint 9,56 kg, amelyet ugyanazon digitális mérleggel mérték meg a jelen lévők, mint amelyet a termék mérésére is használnak. A termék belsejét alkotó túró corpus tálcával együtt 61,42 kg-ot tett ki Pemmer István ügyvezető elmondása szerint, ezt a túró-hengert öntötték le csokoládéval a készítés végső fázisában.

 A kész termék tömegét 13 óra 20 perckor mérték meg. A tálcával együtt 74,4 kg tömegű alkotás egy 143×42 centiméteres fémtálcán helyezkedett el. 13 óra 30 perckor az alkotás átlagos geometriai kiterjedéseit is lemérték. A túrórudi szélessége 25 centiméter volt, a hossza elöl 2, hátul 3 centiméterrel volt kevesebb az alaplemeznél, az alkotás magassága 17 centiméter volt. A kész mű mérete tehát 140x25x17 centiméter volt, +/- 2 centiméter pontossággal. 13 óra 50 perckor az óriás „túrórudi”-t ketten kézi erővel a mérlegről levéve kivitték a gyártóüzem mérlegelő helyiségéből és hűtőkocsiba rakták. Ezzel a közel 65 kg tömegű és 140x25x17 centiméter méretű „túrórudi” édességgel, Sinka Zsolt és Varga Ildikó közreműködésével a Piros Kockás Kft. felállította a legnagyobb méretű túrórudi rekordját.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation