Fehér Gábor – művésznevén Lui bűvész – 31 órás folyamatos trükk-bemutatójával 2013. május 18-án és 19-én a siklósi Hotel Castello és a Thermal Spa Siklós területén felállította a „Joker Magic Maratoni Varázslat Luival” című rendezvénye keretében a leghosszabb, „Utcai bűvészet” stílusirányzatú előadóművészi tevékenység egyéni maratoni rekordját.

P1080030 P1080042 P1080111 P1080127 P1080131 P1080152

 

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

Egyéni maratoni utcai bűvészet

Hol?

Siklóson, a Hotel Castello és a Thermal Spa Siklós területén

Mikor?

2013. május 18-án 10 órától május 19-én 18 óráig

Ki?

Fehér Gábor, művésznevén Lui bűvész

Részletek:

Lui bűvész 31 órán át mutatott be folyamatosan kártya, asztali, színpadi és társasági bűvész trükköket a rekordkísérlet helyszínéül szolgáló Hotel Castello és a Thermal Spa Siklós vendégeinek oly módon, hogy egy-egy helyszíni vendég-csoport számára rögtönzött rövid bűvész bemutatót, trükk-show-t. A mutatványokat a fürdő medencéinél, a kültéri strand területén és a szálloda lobbyjában adta folyamatosan elő. A kísérlet során Lui a maratoni egyéni rekordok speciális, az „55 perc tevékenység, 5 perc szünet” szabályai mentén hajtotta végre a rekord felállítását, amely kamerával, fényképekkel is megörökítésre került a helyszíneken.

A rekord kísérlet kapcsolódik a Hotel Castello megnyitási akcióihoz. A kísérlet során a bűvész-szakmában street magic néven ismert stílusirányzatnak megfelelően tevékenykedett Lui, azaz a helyszínen tartózkodó vendégek egy-egy kisebb csoportját szólította meg, színpad és nézőtér nélkül, spontán környezetben mutatta be a trükkjeit. A fürdőző csoportok között mozogva készült fel, gyakorlatilag menet közben az újabb nézők rövid idejű szórakoztatására.

Május 18-án 9 óra 58 perckor Sivó Roland, a Hotel Castello szállodaigazgatója rövid megnyitó beszédet mondott, majd Lui felkonferálta a rekordkísérletét azzal, hogy a folyamatos előadását a Joker Magic bűvészkellék készítő vállalkozás 102 fajta bűvészkellékkel támogatja, emlékezve ezzel a momentummal a híres magyar bűvész, Rodolfó 102. születésnapjára, amelynek ünnepe a napokban volt, majd 10 óra 00 perckor megkezdődött a bűvész-trükk bemutató. Ezzel kezdetét vette a rekordkísérlet, amelynek során mindössze 12 esetben vett igénybe pihenőidőt. A kísérlet 2013. május 19-én 18 óra 00 perckor, az utolsó trükkel rendben befejeződött, Lui abbahagyta a bűvészetet a siklósi wellness fürdőben. A bűvész 32 óra folyamatos, 31 órai aktív, pihenőidőn kívüli tevékenysége folyamatos volt és mindenben megfelelt a szokásos, nemzetközileg ismert street magic stílus követelményeinek, így a „Joker Magic Maratoni Varázslat Luival” című rendezvény keretében Fehér Gábor, azaz Lui, a bűvész, Földesi János szervezésében felállította a leghosszabb, folyamatos, Utcai bűvészet megnevezésű bűvész-stílusirányzatú előadóművészi tevékenység egyéni maratoni magyarországi rekordját.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation