László Gyula a Debrecen Plaza földszintjén újabb egyensúlyozási rekordkísérletet mutatott be a bevásárlóközpont közönségének 2013. december 4-én délután. Egy futball labdát egyensúlyozott egy, a homlokára állított, üres kétliteres műanyag üdítőitalos palack tetejére állított pohár száján úgy, hogy miközben táncolt, a labda és a pohár több mint 10 percen át nem esett le.

P1120018 P1120019

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A fejre helyezett, üres kétliteres flakon tetején lévő pohár csúcsán, mozgás közben történő futball labda egyensúlyozás magyar rekordját

Hol?

Debrecenben, a Debrecen Plaza földszintjén

Mikor?

2013. december 4-én 17 órától 17 óra 30-ig

Ki?

László Gyula többszörös magyar labda-egyensúlyozó rekorder

Részletek:

 A kísérletre az üzletközpont aulájában került sor 17 órakor. A rekord felállítása során a kísérletezőnek 3 lehetősége volt elérni az általa kitűzött, legalább 10 perces teljesítményt. Az egyensúlyozás alatt folyamatosan mozognia kellett az előzetesen kijelölt és díszkordonnal körbe kerített, kb. 3×3 méteres területen. A kísérlet céljára egy kétliteres műanyag Coca-Cola italos palackot és egy 3 dl űrtartalmú, márkázott üvegpoharat, valamint egy varrott bőr, 5-ös méretű szabályos FIFA futball labdát használtak.

17 óra 13 perckor az első kísérlet megkezdődött, László Gyula a fejére helyezte az üres, kupak nélküli kétliteres műanyag palackot úgy, hogy a homloka közepén a talpán állt a palack, melynek szájára helyezte fel a 3 dl űrtartalmú üvegpoharat a talpával lefelé, majd a pohár szájába a szabványos futball labdát. Ezután László Gyula megkezdte a folyamatos mozgást és az egyensúlyozást. Az első kísérlete 1 perc 35 másodperc után sikertelenül véget ért, az üvegpohár a padlóra zuhanva összetört. 17 óra 18 perckor ismét kezdetét vette az egyensúlyozási gyakorlat, amelynek során László Gyula folyamatosan mozgásban volt, fején a palackkal, annak csúcsán a pohárral, amelyen a labda volt. A sikeres kísérletet 11 perc 16 másodpercig folytatta, azaz 676 másodperc eredménnyel felállította a fejre helyezett, üres literes flakon tetején lévő pohár csúcsán, mozgás közben történő futball labda egyensúlyozás magyar rekordját, megdöntve ezzel a saját korábbi, pohár nélkül bemutatott hasonló egyensúlyozási rekordját is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation