A debreceni Méliusz Benedek Elek Fiókkönyvtárban újabb magyar rekordot állított fel Gyula 2019. január 30-án délután. Egy négyelemű kombinált freestyle football trükk-sorozatból mutatott be a lehető leggyorsabban, tízszer, egy percen belül.

A freestyle football akrobatikus labdarúgó sportágon belül az ún. Low-Air Body ágazat (ezek azok a trükkök, amelyek többségében mindig lábbal a levegőbe tartjuk a labdát, és különféle látványos mozdulatokat hajtunk végre a labda körül) egyik legismertebb trükkje az. ún. ATW (around the world), amikor a dekázás közben a levegőbe felrúgott labdát a rúgó láb megkerüli. A másik, szintén ismert alapgyakorlat az ún. neck stall, amikor a labdát a nyakon, a fej mögött, döntött, egyenes háttal tartjuk meg. Az egy perces rekordkísérlet tárgya olyan négyelemű gyakorlat-kombináció volt, amely egy neck stall pozícióval indul, azt még egy neck stall, valamint egy ATW és egy HTW (az ATW fordított irányú köre) követi és ez ismétlődött a lehető legtöbbször egy perc alatt anélkül, hogy a labda a földre pattant volna.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A legtöbb, egy perc alatt bemutatott neck stall – neck stall – ATW – HTW trükksorozat magyar gyorsasági rekordját 10 sikeres gyakorlattal

Hol?

a debreceni Méliusz Benedek Elek Fiókkönyvtárban

Mikor?

2019. január 30-án

Ki?

László Gyula többszörös magyar rekorder

Részletek:

Ezt a négyelemű gyakorlatot a leggyorsabban egy perc alatt egy külföldi versenyző mutatta be, ő szintén 10 darab, négyelemű trükksorozatot fejezett be az egy percen belül. László Gyula megkísérelte a 11 darab gyakorlat befejezését. A rekordkísérletre a könyvtár olvasótermében került sor. A rekord felállítása során a kísérletezőnek több lehetősége volt elérni az általa kitűzött, legalább 10 trükk-sorozat egyperces teljesítményét. Az eseményről folyamatos videofelvétel készült.

A rekordkísérletet bemutató László Gyula 13 óra 45 perckor megjelent a kísérlet helyszínéül szolgáló olvasóteremben, az előzetesen kiürített, kb. 5×5 méteres területen, felkészült a gyakorlatra, bemelegített és elhelyezkedett a szabaddá tett terület közepén a trükk-sorozat megkezdéséhez. A gyakorlat sikeresen bemutatott ciklusainak számát egy tanú segítségével ketten is, egymástól függetlenül számolták. 14 óra 23 perckor a kísérlet megkezdődött, László Gyula a nyakára vette a feldobott labdát és ekkor elindult az egy perc mérése. A kísérlet teljes, 1 perc 04 másodperces időtartama alatt a gyakorlat elemsorrendje, azaz a neck stall – neck stall – ATW – HTW mindvégig szabályosan be volt tartva. A sikeres kísérlet során a 60 másodperces időtartamon belül 10 teljes gyakorlat ciklust sikerült László Gyulának bemutatnia, a 11. trükksorozat 3 másodperccel meghaladta a kísérlet egy perces szintidejét. Ezzel beállításra került a feltételezett világrekord és egyben új hazai freestyle football rekord született ebben a négyelemű gyakorlat kategóriájában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation