A Cokeball II. Egyetemi Kidobós Kupa keretében a budapesti Újbuda Sport és Rendezvénycsarnok adott otthont 2013. április 16-án délután a legnagyobb létszámmal megrendezett, egy játéktéren egyszerre és együtt játszott tömeges kidobós labdajáték rekordkísérletének. A kísérlet 5 perce során 170 játékos 250 labdával dobálta egymást a sportcsarnok küzdőterén kialakított pályán, amelyen a nap folyamán a kidobós egyetemi bajnokság elődöntői zajlottak.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

Legnagyobb létszámú kidobós játék tömegszerűségi rekordját

Hol?

Budapesten, a XI. kerületi Újbuda Sport és Rendezvénycsarnokban

Mikor?

2013. április 16-án 17 óra 20 perctől 17 óra 25 percig

Ki?

Az erre az eseményre összeállt Coke Funiversity fantázianevű rendezőcsapat és a kidobóst játszó egyetemisták

Részletek:

A Coca-Cola Magyarország Szolgáltató Kft. támogatásával már másodszor került megrendezésre a Cokeball II. Egyetemi Kidobós Kupa. A döntő mérkőzések alkalmából a WELL PR Kft. és Offline Kft. társszervezésében 2013. április 16-án a budapesti XI. kerületi Sportház Sport Szabadidő és Rendezvény Központ Újbuda Sport és Rendezvénycsarnokában felállították az egyszerre legtöbben kidobós labdajátékban résztvevők tömegszerűségi magyar rekordját. A rekordkísérletre az egyetemi kidobós bajnokság döntőjét közvetlenül megelőzően került sor. A játékra – hangulatának és az iskolai hagyományoknak megfelelően – 22 cm átmérőjű piros alapon fehér pöttyös labdákat használtak. A szerveződés és toborzás főként a Facebookon zajlott.

A pálya mérete 13×9 méteres volt , amelyet a küzdőtéren jelöltek ki a szabályoknak megfelelően. Sass Dániel főszervező elmondta, hogy a hazai kidobós sportág és bajnokság szabályait a Coca-Cola Magyarország Szolgáltató Kft. dolgozta ki a nemzetközi szabályoknak megfelelően. A kísérletet megelőzően szinte valamennyi jelen lévő a lelátókról és a csarnokból a küzdőtérre jött, ahol szabályos alakzatba rendeződtek és megszámolták a résztvevőket. Ezután a kétszáz fős tömeg két csapatra oszlott, bevitték a pályára a két térfél közé a labdákat és megkezdődött a tömeges kidobós, amelynek során akit kidobtak, az rendhagyó módon a pályán maradt, így biztosítva a rekord szabályai szerint a legalább 5 percig folyamatosan cselekvők állandó létszámát.

Az eseményre érkezők a bejáratnál a nevük, állandó lakhelyük településneve és az aláírásuk megadása ellenében valamennyien karszalagot kaptak és a szervezők már ott felhívták a figyelmüket a kísérletben való részvételre. 14 órától megkezdődött a csapatok és kísérőik bevonulása a csarnokba, ahol a lelátókon helyezkedtek el az eseményen részt vevők. Az egyenes ági kieséses elődöntőket követően, a rekordkísérletet megelőzően a Nemzeti Sport és a Hír24 újságírói csapatok közötti mérkőzésre került sor, több ismert személyiség részvételével. 16 óra 50 perckor behozták a terembe a kísérlet céljára előkészített 250 darab piros pöttyös labdát, 25 darab 10-es egységcsomagban. Ezt követően Kovács Krisztián műsorvezető 17 óra 12 perckor felkonferálta a rekordkísérletet, ezzel egy időben szinte valamennyi jelenlévő, a média tudósítóit kivéve, a küzdőtérre sietett. A 17 óra 15 perckor a küzdőtéren kijelölt pálya két térfelének alapvonala mögött a két csapatra oszlott tömeg oldalanként 5 sorba és 20 oszlopba rendeződött, ekkor a kidobóst játszani készülő tömeget megszámolták, majd 17 óra 20 perckor megkezdődött a kidobós játék, amelynek során a megjelentek – a kb. 30 főre tehető, kismértékben változó létszám kivételével (akik a hátsó sorokban nem mindig fértek hozzá a labdákhoz) – folyamatosan részt vettek a küzdőtéren a játékban, amely 17 óra 25 perckor ért véget. Ezzel az eredménnyel állították fel a legtöbb résztvevővel és legtöbb labdával megvalósított, egy játéktéren egyszerre és együtt játszott tömeges kidobós labdajáték magyar rekordját, hiszen legalább 170 fő játszott együtt folyamatosan 5 percig kidobóst a pályán lévő 250 labdával.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation