Török László társaival a téli időszakban (február 1. és 15. közötti időben), 2018. február 3-án és 4-én, hagyományteremtő céllal a legrövidebb idő alatt teljesítették a nyáron megszokott „Kék Szalag” balatoni vitorlásverseny útvonalát és feltételeit. A négy fős csapat akciója nyomán egy, „Kék Sál” néven megrendezhető téli balatoni vitorlásverseny lehetősége bontakozott ki.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A téli (február 1. és 15. közötti) Balaton kerülő vitorlásverseny első sebességrekordját a „kék Szalag” útvonalán 17 óra 57,5 perc idő alatt

Hol?

A Balaton vízfelületén

Mikor?

2018. február 3-án és 4-én

Ki?

Czégai Péter olimpikon, magyar bajnok vitorlázó, Domonkos Gábor, Szabó Zoltán, Török László

Részletek:

Török László és Szabó Zoltán, mindketten a „csodalatosbalaton.hu” portál alapítói és tulajdonosai, 2018. február 3-án reggeli indulással és 4-én hajnali érkezéssel vitrolázták végig két további társukkal csapatban az ismert nyári balatoni vitorlás verseny útvonalát, amelyet GPS koordináták alapján jelöltek ki és a Kwindoo Magyarország Kft. által üzemeltetett GPS nyomkövető rendszer adatai alapján folyamatos vitorlázással teljesítettek a legendás tókerülő verseny útvonalán. Az egyhuzamban, kikötés nélkül, a bójákkal kijelölt pályajeleket megkerülve a 2018 február 3-án reggel 9 órai rajt és a február 4-én a hajnali 2 óra 57 perces balatonfüredi célba érkezés között a 159,26 km távolságot közel 5 csomós átlagsebességgel 17 óra 57,5 perc idő alatt teljesítették Töti H-25624-12 nevű, Jeanneau Sun Odyssey 29.2. típusú hajójukkal. Az utat Török Brigitta, Török László felesége fotókkal dokumentálta, a képek megőrzésre kerültek a „csodalatosbalaton.hu” weblap szerkesztőségében.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation