A Debrecen Pláza földszinti közönségterében, a mozgólépcső mellett felállított ideiglenes színpadnál, a „legtöbb tetováló által egyetlen személyre készített legtöbb tetoválás egy kétnapos rendezvény nyitvatartási ideje alatt” megnevezésű mennyiségi rekordot állította fel az 5. Debreceni Tetováló Expo keretében, a Véda Kartel Kft. szervezésében 2023. február 25-én és 26-án 115 tetováló művész.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A legtöbb tetováló által egyetlen személyre készített legtöbb tetoválás egy kétnapos rendezvény nyitvatartási idejében 17 óra 48 perc alatt megvalósított tetoválás-sorozattal

Hol?

A Debrecen Pláza földszinti közönségterében

Mikor?

az 5. Debreceni Tetováló Expo-n 2023. február 25-én és 26-án

Ki?

Deli József főszervező és Ferenczi Sándor alany közreműködésével a kiállítás 115 művésze

Részletek:

A sajátos mennyiségi rekordkísérletet előzetesen megtervezett időrend szerint mutatták be. Ennek megfelelően 7 percenként egy-egy tetováló művész egy-egy kisebb mintát vitt fel a tetoválás alanyaként vállalkozott Ferenczi Sándor mindkét combjának hátsó felén lévő, előzetesen rátetovált hatszögű háló egy-egy sejtjébe úgy, hogy két oldalról dolgoztak egyszerre ketten az alanyon. A művészek 14 percet kaptak, a két oldal tetoválói egymást 7 perces átlapolással váltották. Ez a 14 perces munkaidő elég kevés volt a minták felrakására, így az ütemterv tartása, illetve tartatása is kihívás volt a rekordkísérletben részt vevő művészek számára. A folyamatos alkotó munkában másfél óránként 20 perc szünetet terveztek be. Minden művész a minta felrakása után aláírta a helyszínen kifüggesztett, nyilvánosan megtekinthető jelenléti ívet, amely sorszámozottan tartalmazta a rekordban részt vett művészek saját kezű aláírását. A szervezők előzetes időbeosztást készítettek, ennek megfelelően 2023. február 25-én 8 óra 59 perckor Ferenczi Sándor felfeküdt hassal lefelé a színpadon felállított tetováló ágyra, és 9 óra 01 perckor Mészáros Szabolcs, az első művész megkezdte a mintája felvitelét, ezzel rendben kezdetét vette a rekordkísérlet. A tevékenységéhez 9 óra 07 perckor, Ferenczi Sándor másik oldalán elhelyezkedve Ambrus Eszter csatlakozott az alkotás elkészítéséhez. Ezt követően rendben, 7 perces átfedésekkel, Ferenczi Sándor két oldalán 14 perces munkaidőkkel, az előzetes ütemterv szerint egymást váltva dolgoztak a tetoválók. A szombati napon a munkát 17 óra 30 perckor, szünetekkel együtt 8 óra 29 perc munkaidő után fejezték be, ekkor hagyta abba Bacskai Éva a mintája felvitelét. Ezzel a szervezők túlhaladták az előzetes, 50 fős célkitűzésüket az első napra.

2023. február 26-án 8 óra 59 perckor Ferenczi Sándor ismét felfeküdt a színpadon a tetováló ágyra és 9 óra 01 perckor Ablaha Márkó megkezdte a munkát. 10 óra 30 perckor a Debreceni Média Centrum forgatócsoportja megjelent a rendezvényen és több riportot forgatott a rendezvényen megjelentekkel. 15 órakor a 100. tetováló kezdte meg a munkát, majd a 101. után, 15 óra 17 perctől 15 óra 45 percig hosszabb szünet következett. Ezután a 102. művész folytatta a munkát. 16 óra 28 perckor ismét szünetet tartottak, ekkor fejezte be a 108. művész a munkát. Ekkor érkeztek a helyszínre az esemény vendégei, Kovács Axel előadóművész, Böjte Réka előadóművész, Kővári Piros műsorvezető, Tóth Imre humorista és Tabaka József motorversenyző, akik a kísérlet végén, Deli József oktatását követően, folyamatos irányítása mellett további, fejenként egy-egy mintát tetováltak fel Ferenczi Sándor combjára. 18 óra 15 percig bezárólag Ferenczi Sándor saját magának készítette el a combján lévő üres hatszög idomba az utolsó mintát, majd zárásként Deli József a 115-ös számot tetoválta fel 18 óra 17 perckor Ferenczi Sándor combjának külső oldalára. A kísérlet 18 óra 20 perckor rendben befejeződött.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation