Szentmarjai Gábor amatőr vitorlás versenyző és társai 2023 januárjában, megdöntve saját, tavaly felállított rekordjukat, ismét körbevitorlázták télen a Balatont, az ismert Kék Szalag nyári verseny útvonalelőírását követve. A több mint 6 csomós (10 km/h feletti) átlagsebességükkel a közel 160 km-es távot mindössze 13 óra alatt teljesítették.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A téli időszakban a leggyorsabbként teljesített, Balaton kerülő vitorlásverseny időadatát 13 óra 11 perccel

Hol?

A Balatonon, a nyári Kék Szalag verseny útvonalán

Mikor?

2023. január 28-án

Ki?

Szentmarjai Gábor és három csapattársa, Keresztes István, Sárközy András és Detrekői Zsuzsa

Részletek:

A Balatoni Hajós Kultúráért Egyesület elnöke, a SNEWISPORT tulajdonosa a rekordkísérletben részt vevő hajót, amely megegyezett az egy évvel ezelőtti, sikeres kísérletben használt vízi járművel, folyamatos online földrajzi pozíció közvetítésére alkalmas jeladóval látta el, a hajó mozgása nemcsak élőben volt nyomon követhető a cég webes és mobil alkalmazása segítségével, hanem az rögzítésre és archiválásra is került a www. snewisport.hu című weblapjukon és amely utólagosan bármikor visszanézhető.

A Dopff Sailing Team Dopff nevű S30-as vitorlás a Balatonfüred előtti rajtvonalon 2023. január 28-án 04 óra 28 perckor haladt át. Az első pályajelet 05:48-kor érték el, a siófoki kapun 06:44-kor haladtak át, a középső medencét 07:39-kor érték el, majd 12:31-kor fordultak Keszthelynél. A meteorológiai viszonyok végig ideálisak, stabilak maradtak, így 2023. január 28-án, 17:39-kor áthaladva a célvonalon, megdöntve korábbi rekordjukat, teljesítették a távot. Ez idő alatt 157,7 kilométert vitorláztak, legnagyobb elért sebességük 9,2 csomó lett a Siófok Aranypart előtti vízterületen, átlagsebességük 6,5 kts lett.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation