Sörös Teréz balatonfűzfői fodrász közel 30 éve gyűjti a nála megjelenő vendégeinek a frizurájuk készítése közben levágott, előzetesen beszínezett hajtincseit, színenként külön borítékolva. Ennek a gyűjtőmunkának az eredményeként 2017 novemberére több száz vendégének hajából rendelkezésére állt egy színes hajtincs-gyűjtemény, amely lehetővé tette, hogy a tervezett képalkotását 2017 novemberében elkezdhesse készíteni. A képhez a fodrászműhelye közel 6 négyzetméteres hátsó falfelületét fehérre festette, majd 2017 novembere folyamán megkezdte a színes tincsek felragasztását a falra úgy, hogy azok végül egy festményszerű kompozíciót alkottak, amelyben a festékcsíkok helyett a felragasztott színes hajak alkották a képet.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A legnagyobb, színes hajtincsekből alkotott kép hazai méretrekordját 282×177 cm mérettel, 5 négyzetméteren

Hol?

A Sörös család balatonfűzfői családi házának műhelyében

Mikor?

2017. novembere és 2018 júniusa között

Ki?

Sörös Teréz fodrászmester

Részletek:

Sörös Teréz a képet kizárólag a saját vendégeinek levágott hajából, több hónapon át készítette, a hajtincsek falra ragasztásához UHU márkájú barkács ragasztót használt fel. A készítés folyamatának dokumentálása céljából felkérte a nála megfordult vendégeit, hogy aláírásukkal igazolják, hogy a képet egyedül ő készíti, egyben tanúsítsák a készítés folyamatát és technikáját. 2018. június 11-éig bezárólag 103 aláírás gyűlt össze.

A kép 2018. június 1-jén készült el, június 9-én az alkotás megvédése és fixálása céljából Teréz lefújta a grafikusok által is használt fényes képvédő lakkal, illetve a kép köré egy keretet és abba pedig egy védő üveglapot rendelt, amelynek felszerelésére a kép hiteles merését követően került sor. A kész alkotásról Babják Tamás, fotós készített fényképeket.

A kép és az alapjául szolgáló szabad falfelület mérése szerint a fodrászműhely rövidebbik oldalának teljes, fehérre festett falfelülete 306,5×202 cm volt. A képet befoglaló legkisebb téglalap mérete 282×177 cm, így a 6,2 négyzetméteres falon pontosan 5 négyzetméteres, festett emberi hajból készült, felragasztott alkotás látható.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation