Czégel Erika fitnesz edző és a Gymstick Dream Team a budapesti 13. Decathlon FittAréna programján belül felállította a legnagyobb létszámmal bemutatott Gymstick edzés rekordját. Majdnem nyolcszázan követték egyszerre a félórás edzésprogramot a budapesti BOK Csarnokban.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A legnagyobb létszámú Gymstick edzés magyar tömegszerűségi rekordját 770 résztvevővel

Hol?

A budapesti BOK Csarnok (volt SYMA csarnok, 1146 Budapest, Dózsa György út 1.) „B” csarnokában

Mikor?

2018. október 20-án 11 órakor

Ki?

Czégel Erika fitnesz edző és a Gymstick Dream Team

Részletek:

A Gymstick egy üvegszálas rúd, két végén gumikötéllel. A gumikötelek különböző erősségűek, ezt színek jelölik. A kötelek a kezek és a lábak között folyamatosan változó erőteret hoznak létre. Így az egész test, szinte minden egyes izom tónusba kerül. Ez az állandó kontroll, korrekciós és stabilizáló hatás eredményezi a Gymstick edzések különlegesen komplex edzéshatásait. A Gymstick egyedülálló módon sokoldalú képességfejlesztést tesz lehetővé. Erőfejlesztés, állóképesség fejlesztés, izomtónus fokozás, ízület és gerincstabilizálás, egyensúly és koordinációfejlesztés történik minden egyes edzésen. A Gymstick edzések minden egyes gyakorlatával erősítjük a gerinc és az ízületek stabilizálásban működő izomcsoportokat. Ennek eredménye, hogy azoknak, akiknek gyakran fáj a háta vagy a dereka, a panaszok csökkeni fognak, idővel pedig teljesen meg is szűnhetnek. A Gymstick edzésprogramok a legkiválóbb állóképesség fejlesztő edzések. A komplex terhelési formák optimális igénybevételt jelentenek a szív és keringési rendszerünknek. Így látványosan javul az állóképességünk. A komplex edzésterhelések a szervezetünk energiaszintjének gyors és stabil növekedését eredményezik. Ezt a hazánkban még alig ismert, de egyre népszerűbbé váló sportot igyekeztek a szervezők a tömegszerűségi rekordkísérletükkel népszerűsíteni.

A rekordkísérletre előzetesen lehetett jelentkezni, ezek a résztvevők kedvezményes áron vásárolhattak Gymstick sporteszközt, amelyet a helyszínen, a kísérlet előtt vehettek át névlista alapján. E célból a szervezők 1200 Gymstick csomagot szállítottak előzetesen a csarnokba, a regisztrációs asztalokhoz. Sokan jelezték részvételi szándékukat olyanok is, akik már rendelkeznek saját eszközzel. Risto Kasurinen, finn állampolgár, a Gymstick sporteszköz feltalálója szintén jelen volt és a kísérlet előtt elmondta, hogy tömeges Gymstick edzésre eddig csak Braziliában került korábban sor, akkor ötszázan mozogtak egyszerre ezzel az új sporteszközzel. Tudomása szerint ez a magyar rekordkísérlet a második tömegszerűségi Gymstick rekordkísérlet a világon, így a szervezők reménye szerinti, tervezett ezer fős létszám vélhetően világrekord lesz.

10 óra 55 perckor Péter Attila műsorvezető felkonferálta az eseményt, a küzdőterén Gymstick-kel megjelenteket felkérte a sor és oszlop rendben igazodásra, amelynek eredményeként 10 óra 56 perckor 12-13 oszlop alakult ki a színpad előtt, az első sor mögött legalább 30-30 fővel felsorakozva. Elmondta a jelenlévőknek a rekord érvényességének szabályait és azt, hogy élő mozgókép-közvetítés lesz az edzésről a rendezvény facebook oldalán. Czégel Erika 11 óra 07 perckor lépett a színpadra 14 fős csapata kíséretében, felkonferálta az edzés menetét, megkérte a résztvevőket a pontos együtt-mozgásra és a sorok-oszlopok rendjének megtartására, megkönnyítve a számlálás feladatát, majd megkezdődött az edzés, ekkor 17 jól elhatárolható oszlopban, oszloponként 38-39 fővel vettek részt a kísérletben a megjelentek. 11 óra 15 perc és 11 óra 35 perc között több számláló és szemtanú többször megszámolta a sorokat és az oszlopokat, illetőleg csoportképzéses számlálás segítségével +/- 20 fő hibahatárral meghatározták a legalább 5 percig együtt edző létszámot. A számlálás szerint 17 teljes és legalább két csonka oszlopban, oszloponként 39 illetve 15-20 fő elhelyezkedésével, valamint a csarnokban elszórtan további néhány sportoló részvételével 770 fő mozgott és edzett Gymstick-kel, létszámukban a színpadon mozgásbemutatót tartókat is beleértve.

Az edzés közben 11 óra 19 perckor, 11 óra 40 perckor és 11 óra 43 perckor egy-egy perces pihenőt tartottak, ez alatt az együtt edzők igazodtak, újra rendezték soraikat. A kísérlet teljes időtartama alatt a résztvevő folyamatosan mozogtak és követték Czégel Erika edző utasításait.

11 óra 36 perckor az egymástól független számlálók összesítették az eredményüket és egybehangzóan állapították meg, hogy az edzésen legalább 750 fő, legfeljebb 800 fő vett részt, ezzel megállapítható volt az is, hogy a 770 fős létszám a +/- 20 fős hibahatárral helytálló.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation