A Nagy Sportágválasztó BBU Nonprofit Kft. idén ősszel 23. alkalommal szervezte meg a Budapesti Nagy Sportágválasztót szeptember 14-15-én a Merkapt Sportközpontban. A rendezvény két napján több, mint 100 sportág mutatkozott be, ennek alkalmából 15-én felállították a legtöbb sportág egy helyen szabadtéren történő egyszerre bemutatásának gyűjteményes rekordját.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A legtöbb sportág szabadtéren egyszerre bemutatásának hazai gyűjteményes rekordját 95 kipróbálható sportággal

Hol?

A budapesti Merkapt Sportközpontban

Mikor?

2018. szeptember 15-én

Ki?

a Nagy Sportágválasztó BBU Nonprofit Kft. munkatársai

Részletek:

A rendezvényről kiadott, a bemutatott sportágak helyszíni elhelyezkedését ábrázoló szórólapon – amely az egyik oldalán a sportközpont térképvázlatát (feltüntetve rajta sorszám szerint a bemutatott sportágakat képviselő szervezetek helyszíneit), a másik oldalán a sportágak betűrendes felsorolását tartalmazta – feltüntetésre került a rendezvényre meghívott szervezetek által képviselt valamennyi sportág. A rendezvény második napján a felsoroláshoz képest néhány esetben eltérés volt tapasztalható, voltak olyan sportágak, amelyeket bemutató szervezet nem jelent meg a rekordkísérlet számára történő sportági összesítés időpontjában a helyszínen és emiatt nem számíthattak bele az egyszerre, egy helyen bemutatott sportágak közé. Sportágnak az a fizikai és/vagy szellemi erőfeszítést követelő teljesítmény elérése irányába mutató emberi tevékenység számít, amelyeknek összemérése nemzetközi szinten is szabályozott körülmények között biztosított, továbbá amelyeknek a megjelent képviselői a Magyar Sportszövetség tagjai.

12 óra 05 perckor Ecsedi Zsuzsanna részvételével a sportközpont bejáratától elindulva, a szórólapon növekvő számsorrenddel jelölt sportágak helyszínein sorszám szerint végighaladva megkezdődött a bemutatott sportágak számlálása. A számlálás során, egyes esetekben közösen megállapítást nyert, hogy az önálló helyszínnel és sorszámmal rendelkező szervezet nem önálló sportágat mutatott be, hanem más sportágak által lefedett testedzési részterületeken mutattak be mozgásformákat. Ezeket nem lehetett beleszámítani a gyűjteményes rekord darabszámába. A szemle során kétes esetben a sportágat képviselő személy nyilatkozott az önálló sportág definíciójának való megfelelőségéről. Technikai sport nem volt jelen a rendezvényen. A szemle 12 óra 50 perckor ért véget a rendezvény színpada elött, amely a sportközpont labdarúgó pályáján került felállításra. 12 óra 55 perckor a kézirati listát dr. Kiss Gergely, a Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatója és Szabó Krisztina fotós jelenlétében Ecsedi Zsuzsanna és Kelényi Szandra segítségével összesítették és közösen megállapították, hogy a szemle időpontjában 95 önálló sportág került bemutatásra, azaz ennyi fajta sportággal ismerkedhetett meg a rendezvényre kilátogató közönség.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation