Dr. Csabai Attila dr. Habil irányításával 2020. áprilisában a Magyar Nemzetőrség Kárpát-medence Rendvédelem szervezet bemutatta a Történelmi Emlékezet Társaság Szervezete keretében elkészített, „Történelmünk darabkái, puzzle alapú Nemzeti Kirakós játék” elnevezésű, szellemi alkotás oltalma alatt álló, szóösszetételként bejegyzett védjeggyel rendelkező művet. Ez a világ legnagyobb méretű, 22×33 méter alapterületű, egyben legnagyobb darabszámú elemből, 782x56x56 darabból, azaz 2.452.352 egységből álló puzzle képkirakója és amelyet 2020. nyarának végén mindössze 3 napos időtartamra tervezve, adott helyszínen, az előre stancoltan összefóliázott 782 táblán, a táblánként megtalálható 3136 darab alkotóelemből kívánnak összeállítani.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A legnagyobb méretű és elemszámú puzzle játék rekordját 22×33 méter alapterülettel, 2.452.352 darab elemmel

Hol?

A puzzle gyártójának váci telephelyén

Mikor?

  1. április 25-én

Ki?

Dr. Csabai Attila dr. Habil és a Magyar Nemzetőrség Parancsnokság

Részletek:

Az összeállított képet, egy festményt idéző grafikát az érdeklődők (gyűjtők, támogatók, puzzle játékosok, nemzetőrök, rendvédelem tagjai, labdarúgó csapatok és szurkolóik, gazdasági és a magyar történelmet kutató szervezetek, a hun hagyományokat fenntartó magánszemélyek) között előre megadott méretű részletekre osztják fel, értékesítik, majd azt követően nyárutón, egy tömeges nemzeti ünnepi esemény keretében – nemzeti hagyományőrzés és a magyarság eredetét kutató misszióként – minél több résztvevővel összeállíttatják.

A kiszállításra alkalmas módon, ívekben raklapokra halmozott puzzle-képmezőket a nyomtatási képterv szerint mezőnként nyomtatták ki digitális nyomtatási eljárással, az így elkészült 782 ívet digitális stancoló szerszámmal osztották fel ívenként 3136 puzzle darabra. A 95×95 cm-es táblák 56×56 darab, egyenként vízjellel és sorszámmal ellátott képdarabra történő felvágásukat követően applikáló fóliával leragasztásra kerültek, amely a táblákat a kirakásukig egyben tartja és megvédi a puzzle darabkáit megelőzve ezzel a lehetséges megrongálódást. A raktártérben 5 raklapon, elválasztó kartonlapot közéjük téve, raklaponként átlag 150 ívet készítettek elő.

A puzzle alapanyaga habosított PVC, amely vízálló és kültéri felhasználásra, szabadban történő összeállításra alkalmas. A rekordkísérletet szervezők szándéka szerint a pandémiás veszélyhelyzet elmúltával egy budapesti szabadtéri, vagy fedett, esetleg sportcsarnokbeli helyszínen további rekordkísérlet keretében legfeljebb 20 közreműködővel 3 nap alatt összeállítják majd a képet. A helyszínválasztással tükrözni szeretnék az akció nemzeti összefogással kapcsolatos üzenetét. A kirakás munkamódszerére többféle tervük is van, vagy két méteres munkasávok mentén soronként rakják egymás mellé a táblákat, vagy pedig az egyik sarokból kezdve körívesen építik össze a képet.

Ezzel a bemutatott nemzeti képkirakós termékkel, az Magyar Nemzetőrség Kárpát-medence Rendvédelem – Honszolgálat, Dr. Csabai Attila dr. Habil vezérőrnagy, Dr. Garamvölgyi Krisztián divízió parancsnok, Erős László alezredes és szakközeg állományának, valamint Kerti Tibornak együttműködésében a Magyar Nemzetőrség Parancsnokság a “ Történelmünk darabkái, puzzle alapú Nemzeti Kirakós játék” elnevezésű projektjük keretében sikerrel készítették el az ország legnagyobb méretű, 22×33 méter alapterületű, egyben legnagyobb darabszámú elemből, 782x56x56+708 darabból, azaz 2.453.060 elemből álló puzzle képkirakóját.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation