A kazincbarcikai HBH Bajor Sörház sörfőző mestere, Kristóf Norbert 2013. április 26-án este sikerrel állította fel a maratoni egyéni sörfőzés magyar rekordját. A 8 óránkénti 15 perc kötelező pihenőidejét nem számítva csak 61 óra és 2 perc után hagyta abba a HBH márkájú sörök készítését, ezzel egyébként többet teljesített, mint 2008-ban a pálinkafőzési rekordjuk során az újfehértói italkészítő szakemberek.

P1070622P1070716 P1070725 P1070718

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A leghosszabb folyamatos sörfőzés magyar rekordját

Hol?

A kazincbarcikai HBH Bajor Sörház sörfőző üzemében

Mikor?

2013. április 24-én reggel 8 óra és április 26-án 22 óra 47 perc között

Ki?

Kristóf Norbert, a HBH Bajor Sörház és panzió sörfőző mestere

Részletek:

A TRIÁSZ Vendéglátó és Élelmiszeripari Kft. szervezésében 2013. április 24-én reggel 8 órától 61 órán át egyhuzamban, a maratoni rekordok általános szabályai szerint foglalatoskodott a sörfőzés műveleteivel Kristóf Norbert, a sörház sörfőző mestere, aki ezzel felállította a leghosszabb ideig tartó sörfőzés rekordját, túlszárnyalva ezzel a 2008-ban felállított pálinkafőzés maratoni rekordjának idejét is.

A tevékenységet a HBH Bajor Sörház helyszínén épített sörfőzdében mutatta be Norbert, az általánosan alkalmazott sörfőzési szabályok szerint (a Deutsche Reinheitsgebot betartása mellett, hiszen a HBH termékek előállítása miatt ez kötelező). A rekordkísérlet egyébként kapcsolódik a HBH Bajor Sörház fennállásának 20. évfordulójához, ezért a tevékenység kezdőnapján délután egy kisebb kiállítást szerveztek a sörház történetéből. A kísérlet eközben a sörház földszinti sörfőzdéjében zavartalanul folyt. A főzéshez felhasználásra kerülő alapanyag a HBH előírásainak megfelelő volt, a kísérlet során szigorúan betartásra került a sörfőzde valamennyi előírása és minőségi paramétere. 24-én 8 óra 00 perckor megkezdődött a sörfőző berendezés feltöltés, ezzel kezdetét vette a rekordkísérlet, amelynek lényegi része a berendezés folyamatos felügyelete és a sörfőzés technológiai lépéseinek folyamatos végrehajtása. A tanúk által aláírt figyelési jegyzőkönyvek szerint Kristóf Norbert a szabályoknak megfelelően, a pihenőidőket betartva, folyamatosan végezte a sörfőzési feladatait. A rekordkísérlet 2013. április 26-án este az utolsó főzet búzasör hőcserélése és beélesztőzése után 22 óra 47 perckor rendben befejeződött, Kristóf Norbert csupán ekkor hagyta el a rekordkísérlet helyszínét 61 óra 02 perc, azaz 3662 perc tiszta munkaidővel. A kísérlet ideje alatt összesen 6140 liter HBH márkájú, pils típusú világos, barna és búza sör készült el. Ezzel a teljesítményével a HBH Bajor Sörház sörfőző mestere, Kristóf Norbert, Lempochner Zsolt cégvezető szervezésében felállította a leghosszabb folyamatos sörfőzés magyarországi rekordját.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation