Szigetszentmiklós Város Önkormányzata a Városi Könyvtár és Közösségi Ház 2020. augusztus 7-től kezdődően folyamatos futó edzés bemutatót szervezett a városi Szabadidőparkban. Az ott felépült, közel 400 m körhosszú futópályán 48 órán keresztül zajlott a futás. A részvétel díjmentes volt, azonban a futás célja egy jótékonysági gyűjtés is volt, amellyel egy beteg kisfiú ápolási költségeire gyűjtöttek a helyiek. Előzetesen több százan jelezték részvételi szándékukat, jellemzően 5 perceket futottak a szigetszentmiklósiak.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A leghosszabb, folyamatosan bemutatott futóedzés maratoni csoportos váltó magyar rekordját 2883 perccel

Hol?

A szigetszentmiklósi Kéktó Szabadidőpark futópályáján

Mikor?

2020. augusztus 7. és 9. között

Ki?

Szigetszentmiklós Város Önkormányzata a Városi Könyvtár és Közösségi Ház szervezésében

Részletek:

A pálya adottságaiból, korlátozott szélességéből és a biztonsági szempontokból az következett, hogy egyszerre legfeljebb 8 fő futhatott a pályán, hogy egymást ne akadályozzák. Az előzetesen jelentkezetteket a helyszínen felállított szervezői sátorban 5 perces időközökkel osztották be, a futni szándékozók karszalagot kaptak. Az idő mérésére a sátorban elhelyezett órán kívül két digitális, kültéri sport kijelző órát is felállítottak a pálya két átellenes oldalán.

Augusztus 7-én 16 órakor Lázár Gergő, fő szervező eligazítást tartott az első 5 perc teljesítésére induló futóknak, majd 16 óra 01 perckor a 8 futó elindult az első kör lefutására. Ezzel kezdetét vette a legalább 48 órás futó foglalkozás, amely a kísérlet teljes időtartama alatt az előzetes tervek szerint zajlott, a szervezők minden 5 perces időszakaszra már előzetesen biztosították a résztvevőket és a tartalék személyeket is. A kísérlet során rendkívüli esemény nem volt, a helyszínen végig jelen lévő egészségügyi személyzetnek nem kellett beavatkoznia. A kísérlet augusztus 9-én 16 óra 04 perckor, az utolsó amatőr futó körének befejezésével rendben véget ért a közönség és a helyi média tapsa közepette.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation