A Music Fm kereskedelmi rádió a Délutáni Roadshow című műsora keretében élő közvetítést adott 2013. május 10-én délután a Hungaroringről. A műsor keretében az Art Group Marketing Kft. szervezésében az Opel Magyarország és a rádió 16 óra után nem sokkal felállította a legtöbb személy egy kis kategóriás autóban történő elhelyezkedésének és utazásának magyarországi rekordját.

P1070912  P1070935 P1070928 P1070927 P1070924 P1070923 P1070915 P1070914P1070936 P1070913

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

Legtöbb felnőtt személy egy kis kategóriás, városi autóban: 15 fő

Hol?

a Hungaroringen, az Opel Magyarország rendezvényén

Mikor?

2013. május 10-án 16 óra 20 perckor

Ki?

A Music Fm rádió és az Opel Magyarország az Art Group Marketing Kft. szervezésében, a Budapest Wolfs Cheerleader lánycsapat közreműködésével

Részletek:

 2013. május 10-én délután a Hungaroring főtribünnél lévő box-utca területén, a 36-os számú box előtt, illetve a boxutca átellenes oldalán, az Opel Magyarország által felállított árnyékoló sátor alatt került sor a látványos rekordkísérletre, amely hasonló volt a 2002-ben Budapesten felállított mennyiségi rekordhoz. Akkor egy középkategóriás kombi gépkocsiban helyezkedett el 23 fürdőruhás lány. Most a kis kategóriában a hasonló rekordkísérletet egy Opel Adam típusú autó belső terében mutatták be. A szabályok megegyeztek a korábbi, nagyobb kategóriában felállított hazai rekord szabályaival. Ezek szerint a gépkocsiba minél több lánynak kellett beszállni úgy, hogy a jármű mozgásképes maradjon. Ez azt jelenti, hogy mindenkinek minden testrésze a jármű körvonalán belül kellett lennie, a jármű ajtajainak a beszállás befejezése után zárva kellett lennie, a gépkocsivezetőnek forgalomképes állapotban kellett elhelyezkedni és a járműnek üzemszerűen önerejéből mozognia kellett, azaz a motor beindítása után a gépkocsivezetőnek el kellett tudni indulni az autóval. Ezzel a Music Fm Rádió, az Opel Magyarország és az Art Group Marketing Kft. a Budapest Wolfs Cheerleader lánycsapatával bekerült a magyarországi rekordok adatbázisába.

 A kísérletre a rádió és az Opel márka Legendák című programján belül 16 óra után került sor. A rekordkísérletben történő közreműködés céljára 15 óra 45 perckor a helyszínre érkezett a Budapesti Farkasok Amerikai Football Közhasznú Egyesület 13 hölgy tagját szállító autóbusz. A cheerleader lányok kiszálltak az autóbuszból és felkészültek a beszállásra, a kísérlet végrehajtására. Ehhez a helyszínre állítottak egy újszerű állapotú, a németországi Göppingenben GG-AO 106 forgalmi rendszámon forgalomba helyezett, WOLOMAP08D6006774 alvázszámú, utcai forgalomra alkalmas, gyári felszereltségű Opel Adam típusú teszt gépkocsit, amelyet a jelenlévők 16 óra 20 perckor megszemléztek. Megállapították, hogy a gépkocsi menetkész állapotban, gyári tartozékokkal ellátva, utastér módosítás nélkül áll készen a kísérletre. Az autó végül is egy széria kivitelű kis kategóriájú városi célú személygépkocsi volt, amelynek belső méretei jellemzőek erre a járműkategóriára. 16 óra 19 perckor felkonferálták a beszállás megkezdését az élő rádióadásban, ezt követően a 12 cheerleader lány megkezdte a beszállást. A vezetőülésben gépkocsivezetőként a Music Fm rádió helyszíni műsorvezetője helyezkedett el. 16 óra 20 perckor a beszállást befejezték a lányok, akik 12-en helyezkedtek el az autóban a gépkocsivezetőn kívül. Ekkor még maradt hely az autóban, így egy jelen lévő hosztesz hölgy és a Music Fm Rádió munkatársa is beszállt az autóba. 16 óra 23 perckor a műsorvezető bejelentette az adásban azt, hogy 15 személy helyezkedik el az autóban utazásra készen, a létszám rekord felállításához.

 16 óra 28 percig bezárólag a gépkocsi több esetben több métert tett meg önerejéből a gépkocsivezető irányításával a helyszínen úgy, hogy valamennyi ajtaja és ablaka zárva volt. 16 óra 30 perckor, a gépkocsi befékezése után a benne ülők megkezdték a kiszállást, eközben egyenként megszámolták a kiszállókat és ismételten megállapították, hogy valóban 15 felnőtt személy foglalt helyet a korábbi haladás során az Opel Adam típusú gépkocsiban. Ezzel a Music Fm Rádió az Opel Magyarországgal közösen, az Art Group Marketing Kft. szervezésében, a Budapesti Farkasok Amerikai Football Közhasznú Egyesület hölgy tagjaival együtt új magyar mennyiségi rekordot állított fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation