A város közbiztonságáért szerveződött közalapítványa szervezésében 2015. augusztus 29-én sikerrel megdöntötték a legtöbb résztvevővel egyszerre bemutatott újraélesztési gyakorlat fennálló létszámrekordját. A kísérlet során a dunaújvárosi Dózsa Mozi előtti téren 180 gyakorlóhelyen legalább 400 fő mutatott be egyszerre felnőtt alapszintű egyszemélyes újraélesztést (BLS – Basic Life Support) a gyakorlásra kifejlesztett 180 darab bábu segítségével.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A legtöbb résztvevővel megvalósított, egyszerre bemutatott BLS újraélesztési gyakorlat rekordját 180 bábuval és 400 résztvevővel

Hol?

A dunaújvárosi Dózsa Mozi előtti téren

Mikor?

2015. augusztus 29-én délután

Ki?

Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Alapítvány, a város lakóival együtt

Részletek:

A közös újraélesztési gyakorlatra a jelentkezők néhány fős csoportokba szerveződtek egy-egy gyakorló bábu mellett, amelyeket a szervezők a téren felállított színpad előtt nem szabályos oszlopokba és sorokba rendeztek el, majd 17 óra 35 perckor a téren elrendeződött csapatok tagjai, valamint a színpadon a szervezőkből álló négy csapat megkezdte a folyamatos, közös, egy óráig tartó újraélesztési gyakorlatot. A kísérlet alatt valamennyi (a későbbi számolás szerint 180 darab) gyakorlóbábu szimulált keringése fenn volt tartva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation