A baktalórántházai Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium diákjai, Bogdán Gabriella középiskolai tanár szervezésében 2015. október 1-jén, egy rendhagyó tanítási óra keretében állították fel a legnagyobb létszámú iskolai irodalomóra tömegszerűségi rekordját. Az interaktív irodalomórán 820 diák vett részt, amelyet egy közös játékkal fejeztek be. Az eseménnyel a kultúrának és az irodalomnak az iskolai nevelés területén betöltött fontosságára irányították rá a figyelmet. A rekordkísérlethez tartozó tárgyi feltételeket, a helyszínt a Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium biztosította. A rekordkísérletben részt vevők számának megállapítására egyenként megszámolták az órán aktív tanulóként jelen lévő diákokat és felnőtt hallgatókat, továbbá az Erasmus + program keretében az iskolában vendégeskedő német, olasz, lengyel, török diákokat és oktatóikat.

p1030372 p1030378 p1030379 p1030382 p1030388

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A legnagyobb létszámú hallgatóság számára megtartott irodalomóra rekordját 820 fővel

Hol?

a baktalórántházai Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium sportcsarnokában

Mikor?

2015. október 1-jén

Ki?

Bogdán Gabriella szervezésében az iskola tanulói és az Erasmus + program keretében az iskolában vendégeskedő német, olasz, lengyel, török diákok és oktatóik

Részletek:

Az irodalom óra oktatási célja az volt, hogy rendhagyó, interaktív módon mutassa be a két meghívott előadóművész segítségével a vers és a zene kapcsolatát. A programot az iskola oktatói csapata a nemzetközi Erasmus + projekt keretében szervezte meg.

A rekordkísérletet szervezők 9 óra 30 perckor kezdték meg a sportcsarnokban az óra résztvevőinek elhelyezését. Az iskola oktatói a folyamatosan érkező saját és vendég osztályok tanulóit az előre kijelölt tornaszőnyegjeikhez kísérték, majd pontban 10 órakor Bogdán Gabriella, az Erasmus + program helyi munkatársa, a rekordkísérlet szervezője felkonferálta a rekordkísérletet és 10 óra 03 perckor a színpadra szólította az Erasmus + projektcsoport külföldi diák résztvevőit. Ekkor Nagy Lajos polgármester rövid bevezetőt mondott, majd 10 óra 08 perckor átadta a szót Bodo Drewes-nek, az Erasmus + program koordinátorának, aki röviden köszöntötte német nyelven az irodalomóra résztvevőit.

Ezután 10 óra 14 perckor a színpadra lépett Horváth Kristóf előadóművész, az irodalomóra vezetője és Oláh Edmond előadóművész, közreműködő oktató, majd megkezdődött az előadás, amely alatt egyenként megszámolták a tornacsarnokban jelen lévő, az órán aktívan közreműködő személyeket. A számoláshoz négy különálló mezőt határoltak el a csarnokban, a széken ülő vendégek csoportját, a bal karzatot, a küzdőtéren szőnyegen ülőket és a jobb karzatot. Ennek során a székeken ülve 60 vendéget, a bal karzatrészen 101 tanulót és oktatót, a küzdőtéren összesen 536 hallgatót és a jobb karzatrészen 126 hallgatót, valamint a két oktatót, összesen 825 személyt számoltak meg +/- 10 fő pontossággal. A kísérlet 40 perce alatt egyszerre és folyamatosan tehát legalább 820 fő vett részt a legnagyobb létszámú iskolai irodalomóra tömegszerűségi létszám-rekordjának felállításában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation