A hármaspusztai Biczó Csárda és Lovaspanzió rendezvényén, a Szent István pezsgőcsalád támogatásával az „Ezer Pezsgő Éjszakája a Biczó Csárdában” című program keretében 2016. augusztus 20-án az ország legnagyobb létszámú, egyszerre bemutatott ünnepi pezsgőbontását szervezték meg. A rekordkísérlet célja az volt, hogy a lehető legnagyobb létszámú résztvevővel egy nagyon rövid, néhány másodperces időtartamban, a szervezők által adott jelre egyszerre úgy kinyittatni a lehető legtöbb üveg pezsgőt, hogy az jól hallható hangot is adjon. Az eseményt az est házigazdája és műsorvezetője, Abaházi Csaba moderálta.

20160820_185227 20160820_190221 20160820_190759 20160820_191422

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

Az egy időben és egy helyen a legnagyobb létszámban megvalósított ünnepi pezsgőbontás hazai tömegszerűségi rekordját 850 fővel

Hol?

A hármaspusztai Biczó Csárda és Lovaspanzió udvarán

Mikor?

2016. augusztus 20-án 19 órakor

Ki?

A Royalsekt Zrt. a fülöpszállási Biczó Csárda és Lovaspanzióval és a rendezvény résztvevőivel közösen

Részletek:

Az előzetes tervek szerint 1002 pezsgős palackot nyitottak volna ki a kísérletben részt vevők egyszerre, végül azonban 850 fő cselekedett egyszerre, minden résztvevő az adott időben csak és kizárólag a pezsgősüveg kibontásával és a dugó megfelelő pillatanban történő kirántásával foglalatoskodott. A kísérlet napjának délutánján előre behűtötték azt a 167 karton pezsgőt, amely a Royalsekt Zrt. Szent István márkájának extra dry, rosé és muskotály ízű termékét tartalmazta, kartononként 6 darab 0,75 literes palackot.

A rekordkísérletet szervezők a csárda munkatársainak közreműködésével 18 óra 45 perckor megkezdték a pezsgős kartonok kirakodását a hűtőutánfutóból a helyszín gyepszőnyegére. 19 órakor valamennyi, szám szerint pontosan 1002 palack pezsgő hozzáférhetővé vált a pezsgősüvegek osztásában közreműködő munkatársak számára és két perccel később megkezdődött a szabad területen az osztás. A kibontott kartonokból a jelen lévő érdeklődők fejenként egy-egy üveg pezsgőt kaptak, azonban közülük csak a felnőtt korúak. 19 óra 15 perckor a pezsgőspalackok kiosztása befejeződött, valamennyi pezsgő gazdára talált. Az osztás folyamán Abaházi Csaba műsorvezető folyamatosan tájékoztatta a rendezvény résztvevőit a rekordkísérlet tudnivalóiról és a csárda más részeiről is folyamatosan az osztás helyszínére invitálta a vendégeket. A kísérlet pillanatait megelőzően csupán néhány tíz palackot bontottak ki idő előtt a türelmetlenebb vendégek. 19 óra 17 perckor Abaházi Csaba műsorvezető felszólítására a csárda zöld területén jelen lévő, mintegy nyolc-kilencszáz fős vendégsereg többnyire egyszerre, egy 15 másodperces időtartamon belül bontotta ki a nála lévő pezsgőt, amely jól hallható sorozatos pukkanó hangsorozatot adott és a kispriccelő pezsgővel sok helyen lelocsolták egymást a vendégek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation