Surányi János, amatőr sportoló a Magyar Rekord Egyesület budapesti irodájában 2016. augusztus 31-én rendkívüli fizikai teljesítményt mutatott be azzal, hogy 52 könyökhajlítással felállította az ún. kétujjas, kétkezes fekvőtámasz (angolul: two fingers push-up) egy perces gyorsasági rekordját.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A kétujjas, kétkezes fekvőtámasz (angolul: two fingers push-up) egy perces gyorsasági rekordját 52 fekvőtámasszal

Hol?

A Magyar Rekord Egyesület budapesti irodájában

Mikor?

2016. augusztus 31-án délután

Ki?

Surányi János, amatőr sportoló

Részletek:

Surányi János korábban már mutatott be sporttársak előtt kétujjas, kétkezes fekvőtámaszokat, amelyeknek az egy perc alatti száma 51 volt, mégpedig úgy, hogy a gyakorlatok között némi pihenőidő (5-6 másodperc) is eltelt. A rekordkísérlete alkalmával megpróbálta túlszárnyalni ezt az eddigi legjobb eredményét. Az egy percig tartó, folyamatos gyakorlatot az iroda parkettával borított padlózatán, zenére mutatta be. A kiválasztott zeneszám a Starset együttes It has begun c. száma volt, amelyet az internetről számítógép segítségével játszottak be a kísérlet ideje alatt. Surányi János a gyakorlatát a zeneszám elejétől kezdte meg.

Surányi János a zene megszólalását követően azonnal a fekvőtámasz kiinduló pozíciójába helyezkedett el úgy, hogy teljes testsúlyát csupán a két kezének egy-egy hüvelykujja, valamint a lábujjai tartották. Egy másodperccel később megkezdte a karhajlításokat, amelyeket mintegy 35 másodpercen keresztül folyamatosan és megszakítás nélkül végzett. Ez alatt a fekvőtámasz végrehajtása során kizárólag a két hüvelykujján támaszkodott. 44 szabályos karhajlítást követően pihenőt tartott, feltérdelve szakította meg a fekvőtámasz-pozícióját. A gyakorlat 35. másodpercén túl Surányi János 10 másodpercre pihent meg, majd folytatta a gyakorlat bemutatását a még rendelkezésére álló több mint 10 másodperc alatt. Ekkor még további 8 szabályos fekvőtámaszt csinált csak a hüvelykujjaira támaszkodva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation