Gara Kálmán, a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. munkatársa, nyakkendő-gyűjtő rendelkezik a legtöbb olyan nyakkendővel, amelyet közösségi közlekedési területen tevékenykedő társaság adott ki és amelyek a kiadó cég logóját viselik. A 104 darabos gyűjtemény megtekinthető a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. telephelyén az oktatóterem melletti emlékszobában.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A legnagyobb darabszámú, közlekedési cégek logójával ellátott nyakkendőkből álló magángyűjtemény rekordját 104 különböző nyakkendővel

Hol?

A DKV Debreceni Közlekedési Zrt. telephelyén az oktatóterem melletti emlékszobában.

Mikor?

2020. július 20-án

Ki?

Gara Kálmán, a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. munkatársa, járművezető

Részletek:

Gara Kálmán bemutatta azt a több mint 100 darab, hazai és külföldi közlekedési gyártók és szolgáltatók által kiadott, elsősorban szolgálati egyenruha tartozék, vagy emléktárgy célú nyakkendőkből álló kollekcióját, amelyhez több évtizede gyűjti a céges nyakkendőket. Folyamatosan szerezte és szerzi be ma is belföldön és külföldön a tematikus gyűjteményének darabjait. A közlekedési cégek által kiadott nyakkendők a DKV Zrt. emlékszobájában, három csoportba rendezve kerültek kifüggesztésre. A gyűjtemény nyilvános, azt bárki, aki meglátogatja az emlékszobát, megtekintheti. Nincsen két egyforma közöttük. Az első csoportban 32 volt a céglogók szerint beazonosítható, amelyből 16 külföldi, 16 hazai cégé volt. A 16 darab belföldiből 6 darab a DKV Zrt. nyakkendője. A második csoportba rendezett nyakkendők között csupán egy külföldi volt, emellett 42 darab a hazai Volán vállalatoktól származott. A harmadik csoportban további 19 hazai és 10 külföldi cég nyakkendője egészítette ki az így összesen 104 darabból álló gyűjteményt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation