A Magyar Kémikusok Egyesülete szervezésében 2019. december 13-án, pénteken 11 órakor a legtöbb résztvevő bevonásával egyszerre megszervezett periódusos rendszer ismertető akció volt hazánkban. Az ország különböző részein egyszerre (indításra a jelet a Kossuth rádió adta) összesen 63 oktatási intézményben ugyanabban az időben kezdett hozzá 7800 diák a Periódusos Rendszer bemutatásához.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A legtöbb résztvevővel megszervezett, a periódusos rendszert ismertető akció rekordjának megdöntése 7800 fővel

Hol?

Az ország 63 oktatási intézményében

Mikor?

2019. december 13-án

Ki?

Egri Eszterházy Károly Egyetem és a Magyar Kémikusok Egyesülete

Részletek:

Az akció célja az volt, hogy a kémiai elemek periódusos rendszerének valamely változatát innovatív módon, performansz formájában minél több iskola, vagy valamely közösség legalább 118 tagja (ennyi elemet tartalmaz ma a periódusos rendszer) mutassa be, jelenítse meg. Az eseményekről a helyszíneken megfigyelési jegyzőkönyveket készítettek, valamint videofelvétel is készült úgy, hogy a felvételeken jól látszódott a létszám. A koordináció a budapesti Szent István Egyetem Budai Campusában történt.

A performanszról az esemény kiírása szerint fotók, videók a Magyar Kémikusok Egyesülete honlapján, valamint a Facebook-on megtekinthetők, a helyszínen elkészített 10 fényképet, vagy a 1,5 perces videót a csapatok feltöltötték a Magyar Kémikusok Egyesülete honlapjára.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation