Csalódi Éva iskolaigazgató szervezésében puzzle kirakó akciót hirdettek a Pécsi Bánki Donát Utcai Általános Iskola diákjai és szülei számára. A puzzle képkirakási akciónak és a kész képek gyűjtésének célja az volt, hogy a családdal való közös tevékenység, az alkotó játék során a tanulók szabadidejük hasznos eltöltésére helyes mintát kapjanak, együtt tölthessék az időt barátaikkal, szüleikkel, testvéreikkel. Fontosnak tartották, hogy diákok számára ne csak a virtuális világ legyen vonzó, hanem a képek összerakása is, alkotó tevékenységük közben a vidám hangulatú percek, beszélgetések örömteli élményhez juttassák őket. A puzzle-kép kirakási akció végeredményét egy kiállítás keretében is megmutatták az országnak, mert a családok körében elindult mozgalom során az alkotások folyamatosan érkeztek az iskolába és meglepően nagy számban jöttek képek a gyűjteményhez. Közel hatszáz puzzle-kép alkotta a legnagyobb puzzle kiállítást az iskola folyosóin és egyéb helyiségeiben. A képek témája és mérete változatos volt: A 3 darabos, kisiskolások által kirakott képektől egészen a 4000 darabos képekig sok fajta puzzle megtalálható a mai napig is az iskola gyűjteményében.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A legnagyobb darabszámból álló – jellemzően iskolai tanulók és családjaik által kirakott – puzzle képekből álló iskolai kiállítás és gyűjtemény rekordját 588 kirakott képpel

Hol?

a Pécsi Bánki Donát Utcai Általános Iskola folyosóin

Mikor?

2018. március 10-én

Ki?

a Pécsi Bánki Donát Utcai Általános Iskola pedagógusai, diákjai és szüleik

Részletek:

A kiállítást egy ünnepséggel 2018. március 10-én, szombaton 11 órakor nyitották meg a közönségnek. Az előre összerakott puzzle képeket az iskola tanulói hozták be és azokat az iskola segítségével keretezték be úgy, hogy a folyosók falai mentén, jellemzően tematikus csoportosításban a falakra függeszthetők legyenek. A kiállítás tárgyát képező, a tanév végéig az iskolában látható gyűjteményhez az intézmény dolgozói is adtak puzzle képeket, továbbá a megnyitó ünnepségen is kirakásra került 16 kép. Ez a helyszíni képkirakási akció az iskola valamennyi, szám szerint 16 osztálya számára meglepetés volt, az aulában osztályonként egy-egy kép készült el, amelyeket zárt borítékban a nap délelőttje folyamán az igazgatói irodában készítettek elő.

A kiállítást szervező Csalódi Éva vezetésével 8 óra 50 perckor a számláló tanú segítségével helyszíni szemlére került sor. A szemle útvonala az emeleti tárgyaló melletti rendszergazdai helyiségből indult és következetesen, szintenként és lépcsőházanként került bejárásra az alsós déli és a felsős északi épületszárny. A jelen lévő szervezők ekkor készre jelentették a bemutatón szereplő képek elhelyezését és 8 óra 55 perckor kezdetét vette a számlálás, melynek során Jakabosné Molnár Zsuzsanna segítségével helyiségenként megszámolták a falakon függő puzzle képeket. A rendszergazdai irodában 2 darab, a tárgyaló előterében 11, az alsós déli szárny első emeleti folyosóján 121, jellemzően rajzfilmes témát ábrázoló kép, a második emeleti folyosóján 93, a keleti lépcsőházban 92, a nyugati lépcsőházban 100 kép volt a falakon. A portán került kiállításra 2 kép, ezen felül a 16 darab, rendezvényen elkészült mű is itt kapott helyet. A felsős északi szárny első emeleti folyosóján 32, jellemzően nagyméretű táj- és városkép, a második emeleti folyosóján 30, a keleti lépcsőházban 57, a nyugati lépcsőházban 14 nagyméretű, jellemzően több ezer darabból álló kép volt a falakon. Az igazgatói iroda előterében 5, az igazgatói irodában 1, végül a tanári szobában 12 kirakott puzzle-kép került bemutatásra. 9 óra 30 perckor az emeleti tárgyalóba visszatérve a szemle befejezését követően a jelen lévő összesítették a számlálás eredményét. Összesen 14 helyiségben, az épületen belül 588 darab képből állt a kiállítás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation