2023. augusztus 19-e a vízipisztoly-csata napja volt 37 hazai fürdőben. A Magyar Fürdőszövetség felállította az egyszerre vízipisztoly csatát szervező legtöbb fürdő létszámrekordját 37 fürdővel, a résztvevőkkel közösen felállították az egy időben Magyarországon a legtöbben vízipisztoly csatát játszó fürdőzők számának rekordját több mint 5500, közel 6000 fő létszámmal, emellett sikerrel döntötte meg a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. által üzemeltetett Hungarospa Fürdő a legtöbben egyszerre egy helyen bemutatott vízi pisztoly csata magyarországi létszám-rekordját is.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

Az egyszerre csatát szervező legtöbb fürdő létszámrekordját 37 fürdővel, Magyarországon a legtöbben egyszerre vízipisztoly csatát játszó fürdőzők számának rekordját 5900 (+/-10%) fő létszámmal, a legtöbben egyszerre egy helyen bemutatott vízi pisztoly csata magyarországi létszám-rekordját 1200 fővel

Hol?

37 magyarországi fürdőben és a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. által üzemeltetett Hungarospa Fürdőben

Mikor?

2023. augusztus 19-én 14 órakor

Ki?

A Magyar Fürdőszövetség és az akcióban részt vett 37 fürdő

Részletek:

Az ország számos fürdője a saját területén 2023. augusztus 19-én 14 órakor vízipisztoly csatát szervezett a lehető legtöbb résztvevővel. Az egyes helyszínek online módon (Zoom Meeting internetes kapcsolattartó alkalmazáson keresztül) voltak összekapcsolódva elektronikus, valós idejű kép- és hangkapcsolattal a budapesti bázishelyszínnel. A kezdeményezés tehát – a telekommunikáció segítségével – „egy helyszínként” az egész Magyarországot jelentette. A rekordhoz az ellenőrizhető egyidejű cselekvés biztosítására az egyes helyszínek videokapcsolaton keresztül jelentkeztek be a rekord bázis helyszínéül szolgáló Palatinus Gyógy- Strand- és Hullámfürdő nagymedencéje előtt felállított asztaloknál rendelkezésre álló Zoom Meeting végpontba, ahol a résztvevők fürdők és a játékban részt vevő személyek számossága is ellenőrizhető volt.

A fürdők a helyszínükön két-két számláló tanú segítségével rögzítették az akcióban részt vevő vendégek számát, majd az országos létszámot utólag összesítették. Több helyszínen beszereztek vízi pisztolyokat, amelyet kiosztottak a kísérletre érkezett résztvevők között.

A saját jegyzőkönyve szerint a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. által üzemeltetett Hungarospa Fürdő (Hajdúszoboszló) a rögzített létszám alapján 1200 fő résztvevővel megdöntötte az egy időben, egy helyszínen a legnagyobb létszámmal megrendezett vízipisztoly csata jelenleg fennálló, 800 fős rekordját, amelyet Siklóson 2012-ben állítottak fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation