Czimmermann Balázs, puzzle játék gyűjtő jótékonysági célú puzzle összerakó akciót szervezett a Facebook csoportja segítségével. A 42 ezer darabból álló, a világ nevezetességeit ábrázoló, 749×157 cm kész méretű puzzle kép összerakására 2023. július 30-án reggeli kezdettel szervezett egy hetes akcióban a Ferencvárosi Művelődési Központ földszinti tornatermében több csapat dolgozott, napi hatezer darabot raktak össze. Ezalatt a helyszínen a gyűjtő 158 darabos 3D puzzle makett gyűjteményéből 80 makett került átlátszó műanyag búra alatt bemutatásra.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A legnagyobb méretű, összeállított puzzle kép méretrekordját 753,5 cm hosszúsággal és 155,5 cm szélességgel, valamint a legtöbb 3D puzzle makett hazai gyűjteményes rekordját 80 darabbal

Hol?

Budapesten, a Ferencvárosi Művelődési Központban

Mikor?

2023. július 30. és 2023augusztus 6. között

Ki?

Czimmermann Balázs, puzzle játék gyűjtő

Részletek:

Czimmermann Balázs régóta foglalkozik puzzle játékokkal, az összeállításra kerülő kép a saját tulajdona volt, amelyből még egy készlet állt rendelkezésére, tartalékként. A kész képet a Darvas Képkeretező cég vasárnap, augusztus 6-án keretezte be, ezt követően a kép értékesítésre került egy jótékonysági célú árverés keretében, amelynek bevételét teljes egészében az Országos Mentőszolgálat veszprémi és IX. kerületi szervezetének támogatására fordítják. Az ország legnagyobb méretű, összeállított puzzle képét a keretezés után egy kis ünnepség keretében mutatták be a nyilvánosságnak.

A képkészítés termében kiállított 80 darab 3D puzzle makett annak a 158 darabból álló, hazánkban egyedülálló gyűjteménynek volt a része, amelyek egy 2004-ben megszűnt, amerikai cég szivacs alapú alkatrészekből térbeli alakzatokat adó, 289 fajta legyártott kollekciójából származnak. Ezeket 11 éve gyűjti Czimmermann Balázs, a gyűjteményéből 100 darab talapzaton, átlátszó búra alatt van, megtalálható benne a 3141 darabból álló, 1 m x 1 m alapterületű New York City makett is, amely a legnagyobb ilyen játék a világon.

A készítő csoportok tagjai a hét darabra felosztott óriási kép egy-egy részének összeállításán tevékenykedtek, a képrészletek további megbontásának módszerével. A gyári csomagolásban, hatezer darabonként átlátszó zacskókban kiszerelt puzzle darabokat színenkénti előválogatás után osztották ki a csoportok tagjai között, akik a részletek összeállítását végezték. A képet 2023. augusztus 5-én szombaton 16 óra 45 perckor fejezték be, a keretezés másnap délben készült el.

A teremben két sorban elhelyezett asztalokon bemutatott 3D puzzle makettek darabszáma 28 és 49 darab volt, emellett a teremben további 3 makett részben szétesve volt megtalálható. Ezzel a 158 darabos gyűjtemény 80 ténylegesen meglévő eleme volt látható a kiállításon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation