A nyíregyházi Korzó Bevásárlóközpont szervezésében ismét rekordkísérlet megvalósítására készültek. Az eredeti terv szerint a Bevásárlóközpontban 2013. március 22-én (pénteken) 10 órától a legnagyobb, tojásokból kirakott mozaikkép hazai rekordját állították volna fel. A gyerekprogram keretében a szervezők a nyíregyházi gyerekek részvételével kívánták elkészíteni a legnagyobb, kb. 3×2 méter méretű olyan „mozaikképet”, amelynek pixelei különböző színű csokoládé tojásokból állnak és amely a kb. kétezer darab tojás felhelyezése után síkbeli képként három tojást és a bevásárlóközpont logóját formázza. A sikeres kísérletre és a kaszkadőr bemutatóra azonban csak 25-én délelőtt került sor. A városi katasztrófa riadó és a viharos szél ugyanis közbeszólt.

P107026820130325_165218 DSA_4365-kicsi DSA_4476-kicsi DSA_4530-kicsi

 

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A legnagyobb, csokitojásokból kirakott mozaikkép rekordját

Hol?

Nyíregyházán, a Korzó Bevásárlóközpont földszintjén

Mikor?

2013. március 25-én délelőtt

Ki?

Mikitovics Nóra szervezésében a Korzó Bevásárlóközpont, Piroch Gábor kaszkadőrcsapata és a nyíregyházi gyerekek

Részletek:

A mozaikkép kirakása a csokoládé tojásokból a bevásárlóközpont földszintjén történt, ehhez a felhasználandó tojásokat a Korzó Bevásárlóközpont belső terein és résztvevő üzleteiben rejtették el, melyet a gyerekek egy „térkép” segítségével találhattak meg. Hoszteszek segítettek a gyerekeknek és tanároknak. A rendezvény csúcspontjaként egy óriás nyuszinak öltözött kaszkadőr leugrott a 3. emeletről és ő adta oda az utolsó tojást az installációhoz. Piroch Gábor, a hollywoodi kaszkadőr és csapatának együttműködésével állították fel így a Korzó Bevásárlóközpontban a tojásból kirakott mozaikkép rekordját. Az óriás képet alkotó csokoládé tojásokat egy gyerekek megsegítésével foglalkozó szervezetnek ajánlották fel.

A március 22-ére tervezett eseményt és az előzetes terveket meg kell változtatniuk a szervezőknek, mivel a városi katasztrófavédelmi szervezet a meteorológiai előrejelzés hatására, amely havazást és viharos szelet jósolt a pénteki nap délelőttjére – okulva az egy héttel korábbi súlyos helyzet tapasztalataiból – figyelmeztetést adott ki a városra és a viharos és veszélyes erejű széllökések miatt az iskolákból a gyermekeket hazaküldték. Az esemény jelentősége éppen az lett volna, hogy a mozaikkép rekordot a helyi iskolás gyerekekkel együtt állítják fel, így azonban épp az iskolások nem tudtak 22-én közreműködni a kísérletben. Ezért a kísérletet elhalasztották és március 25-én, hétfőn délelőtt 10 órai kezdettel rendezték meg.

A Korzó Bevásárlóközpont földszintjén a mozgólépcső mellett állt a lyuggatott farostlemezből készült, ovális alakú asztalra helyezett mozaikkép-alap, amely 3 tojást és az üzletközpont nevét ábrázoló képet alakított ki a bele helyezett tojásokkal, amelyek pontosan 1595 darabot adtak a helyszíni számlálás szerint. A kép 25-én délelőtt az előzetes forgatókönyv szerint rendben elkészült. Az eseményen mintegy 300 gyermek vett részt, akik közel 40 perc alatt keresték meg a bevásárlóközpont üzleteiben a tojásokat és állították össze a képet. Az utolsó tojással kapcsolatos kaszkadőr bemutató is terv szerint lezajlott és a kép összeállt, amelyet ezután kordonnal vettek körül a délutáni ismételt számlálás céljára történő állapotmegóvás végett. A számlálás 1595 darabot adott, amely megegyezetett az előzetesen megállapított szükséges darabszámmal. A mozaikkép legnagyobb külső méreteit ezután megmérték. Az ellipszis alakú keretben foglalt kép nagytengelye 310 cm, a kistengelye 210 cm volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation