Bátori Levente évek óta gyűjti kördobozos sajtkészítmények közel háromszög alakú sajtszeleteinek címkéit. Az ívelt oldalú háromszög formájú, színes címkékből 2021 májusában 195 különböző ábrájú darabbal rendelkezett.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A legtöbb sajtcímkéből álló gyűjtemény hazai rekordját 195 darabbal

Hol?

Budapesten

Mikor?

2005 és 2021 között

Ki?

Bátori Levente, budapesti gyűjtő

Részletek:

Bátori Levente a kétfajta méretű címkéket bélyegalbumba rendezte az áttekinthetősége végett, így könnyebben megállapítható volt, hogy a gyűjteménye nem tartalmaz két egyforma darabot, azaz valamennyi különböző mintájú. A 23 éves budapesti egyetemista már közel 15 éve, kis gyermekkora óta gyűjti a sajtcímkéket. A jelenleg belföldön kapható szinte valamennyi kördobozos sajt címkéje megvan neki, továbbá szerepel a gyűjteményében néhány régebbi ritkaság is az 1980-as évekből. A címkék két féle méretben léteznek, a normál méretű kördoboz mellett forgalomba került az ún. óriás dobozos sajt is, ezekből is van néhány darabja. A gyűjtő célja, hogy külföldi címkékkel is bővüljön a gyűjteménye, de ez a fajta sajtcsomagolás hazánkon kívül nem jellemző más országokban.

18 óra 45 perckor bemutatásra került a gyűjtemény és az albumban található címkék oldalanként megszámlálásra kerültek és megállapították, hogy a bélyegalbumban a normál méretű címkék oldalanként 3×6 darabos elrendezésben kaptak helyet, összesen 9 oldalon, továbbá egy újabb megkezdett oldalon 3×4 darab, az óriás címkékből két oldalon 2x3x3 darab és egy újabb oldalon további 3 darab volt. Néhány oldalt a bélyegalbumban lefényképeztek, és miután egyenként leszámolták a címkéket, összesítették a darabszámokat. Megállapításra került, hogy Bátori Levente gyűjtő rendelkezik Magyarországon a legtöbb sajtcímkével, és ezzel a 195 darabbal felállította a legtöbb fajta, kördobozos sajtcímkékből álló gyűjtemény hazai rekordját.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation