Cegléden a TS Gastro Kft. a város önkormányzatának támogatásával, a városi gyereknapi rendezvény egyik programjaként 2018. május 27-én megdöntötte a leghosszabb, egymásba összetekert palacsintákból álló, megtöltött palacsinta-kígyó hazai méretrekordját, amelyet alig egy hónapja Salgótarjánban állítottak fel. A TS Gastro Kft. a helyszínen frissen kisütött palacsintákat részben egymást átlapolva egy, hosszú sorba elrendezett asztalokból álló állványon kakaós töltelékkel töltötte meg. A cég munkatársai az egymásba fűzött palacsintákkal egy egybefüggő, 260 méter hosszúságú palacsintakígyót alkottak, amely több menetben helyezkedett el az asztalokon.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A leghosszabb, egymásba összetekert palacsintákból álló, megtöltött palacsinta-kígyó rekordját 260 méterrel.

Hol?

Cegléden, a „Pöttyös Gyermeknap” rendezvényen

Mikor?

2018. május 27-én

Ki?

A TS Gastro Kft. a sütésben résztvevő munkatársaival

Részletek:

A palacsinták sütéséhez a tésztát a cég saját, ceglédi főzőkonyháján a sütés napján reggel keverték be és hűtött edényekben szállították a helyszínre. A sütés 28 cm átmérőjű, új, teflonos palacsintasütőkkel közel 4 órán át tartott, ezalatt mintegy kétezer palacsintát sütöttek ki, folyamatosan kihordva a felállított asztal sorhoz, amely téglalap alakban szolgált a leghosszabb palacsinta-kígyó elkészítésére. A sütés valamivel 10 óra előtt indult, felhasználtak hozzá 150 liter tejet, 20 liter ásványvizet, 50 kg lisztet, 20 liter olajat, 500 darab tojást, 20 kg kristálycukrot, 1 kg kakaóport és 4 kg porcukrot.

A rekordkísérletben részvevők 9 óra 30 perctől gyülekeztek a rendezvény helyszínén, sátor alatt felállított sütőhelyek mellett, ahol 8 darab PB gáztűzhelyet készítettek elő. A tészta kisütését 9 óra 50 perckor kezdték meg a TS Gastro Kft. munkatársai, akik a teljes palacsintamennyiséget a helyszínen sütötték ki.

A sátor előtt elnyúlt téglalap alakban felállított hármas sörpadsort, mint a készítéshez használt asztalt 10 óra 10 perckor lemérték. A 3×13 darab, papírterítővel borított, szabványos sörasztalból álló állvány 2853×149 centiméter volt, amit 11 óra 15 perces kezdettel lefóliáztak. A kisült palacsintákat 11 óra 45 perckor kezdték az asztalhoz vinni és ott a töltés és tekerés művelete 11 óra 50 perckor kezdődött meg. A palacsinták átlagosan 7 cm átfedéssel kerültek összetekerésre. 13 óra 35 perckor befejezték a sütést, majd 13 óra 40 perckor a rekordkísérlet szervezői és vezető végrehajtói késznek jelentették a palacsinta-kígyót. A kész mű 9 teljes és egy töredék 10. menetben került összeállításra a majdnem 29 méter hosszúságú asztalon. 13 óra 45 perckor a készítők jelenlétében megmérték a palacsintakígyót, az eredménye 260 +/-5 méterre adódott.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation