2013. október 27-én 0 órai kezdettel Kapcsándi Zsolt, a Bakonyerdő ELMAX VSE Pápa utánpótlás-képzés- és technikai vezetője, sporttársaival együtt bemutatta a leghosszabb kézilabda foglalkozást, melynek keretében a pápai Városi Sportcsarnok kézilabda-pályáján 25 óráig tartó folyamatos kézilabda mérkőzést rendeztek a csapatok folyamatos, óránkénti cseréjével úgy, hogy a játék nem szakadt meg. A szervezők kihasználták a téli időszámításra történő áttérés adta lehetőséget és formálisan 25 óra kézilabdázást szerveztek egyetlen napra, október utolsó vasárnapjára.

kiskep P1110223 P1110229 P1110230 P1110236 P1110270

 

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A leghosszabb, 25 óráig tartó folyamatos kézilabda mérkőzés rekordját, mindezt egyetlen nap alatt

Hol?

Pápán, a Városi Sportcsarnokban

Mikor?

2013. október 27-én egész nap

Ki?

Kapcsándi Zsolt és a Bakonyerdő ELMAX VSE Pápa kézilabda csapatainak tagjai

Részletek:

 Az esemény fővédnöki címét Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott vállalta, a Magyar Kézilabda Szövetség és a Veszprém megyei Kézilabda Szövetség is támogatásáról biztosította az egy napon belül 25 óráig tartó folyamatos kézilabdázás rekordjának felállítását (amely csupán időmérés-technikailag jelent formálisan egyetlen napot a nyári-téli időszámítás váltás miatt). A folyamatos kézilabda bemutatóval, illetve versennyel a játékban közreműködő gyermekek, valamint a Bakonyerdő ELMAX VSE Pápa vált hazai rekorderré.

Az eseményt két kézilabda csapat 25 órás mérkőzésének formájában rendezték meg az egymást váltó játékosok segítségével. A két csapat a pápai felnőtt és a junior csapat volt, amely egymás ellen játszott. Az elért gólokat a 25. óra végeztével összesítették. A játékvezetésre vállalkozott sportbírók a játék elején és végén együtt vezették a maratoni meccset, azonban napközben jellemzően egyes bíráskodás volt.

 Október 26-án 23 óra 29 perckor, a részt vevő csapatok felvonulása után Kovács Eliza műsorvezető felkonferálta az esemény megnyitóját, majd rövid táncbemutatót követően Dr. Kovács Zoltán, országgyűlési képviselő, fővédnök köszöntötte a rekordkísérlet résztvevőit, majd a csapattagok bemutatása következett. A csapatok bemelegítése után, pontosan október 27-én 0 óra 0 perckor megkezdődött a 25 óráig, azaz az időszámítás váltása miatt formálisan pontosan egy napig tartó folyamatos kézilabda-mérkőzés.

 A játék eredményét a csarnok eredményjelző tábláján folyamatosan megjelenítették, 15 órakor a két csapat már 600 dobott gól fölött járt. A rekordkísérlet a maratoni váltó csapatrekordok szabályai szerint zajlott, azaz a folyamatos kézilabda játék bemutatásához nem tartozik szünet, a részvevők egymást váltva tartják fenn a tevékenységet. A résztvevők váltására szabályosan, csapatonként az általános kézilabda szabályoknak megfelelően, a mérkőzés keretében került sor. A kísérlet az éjszakai órákban is rendben zajlott. A sportcsarnok óráit október 27-én éjjel 3 órakor 2 órára állították át a téli időszámításnak megfelelően. A kísérlet október 27-én 24 óra 00 perckor rendben véget ért, az 1500 perc elteltével ekkor fújta le a vezető bíró a 25 óráig tartó, egyetlen napon megrendezett leghosszabb kézilabda mérkőzést, amellyel a Kapcsándi Zsolt által szervezett kezdeményezéshez csatlakozott 82 játékos, a mérkőzésen részt vett csapatok tagjai felállították a leghosszabb kézilabda foglalkozás magyarországi maratoni csoportos váltó rekordját. A két csapat egymás ellen a 25 óra alatt 967:979 eredményt ért el.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation