Dr. Englert Zoltán, a MediFitness™ Orvos- és Sporttudományi Központ, valamint a Protissimo Hungary sajátos magyar rekordkísérletet szervezett 2017. január 14-ével kezdődően. A kísérlet során egyetlen 90 napos lefogyási programra a lehető legtöbb személyt kívánták beléptetni úgy, hogy a fogyni kívánók egy zárt, személy szerint is azonosítható csoportot alkotnak és ezzel felállították az egyszerre egyetlen csoportban együtt fogyni szándékozó olyan személyek hazai létszámrekordját, akik a testzsír csökkentését tűzték célul, egyben ez volt az első hazai tömeges testzsírcsökkentő akció is.

Clipboard01 Clipboard02 Clipboard03 Clipboard04 Clipboard05

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

Az egyszerre egyetlen csoportban együtt fogyni szándékozó olyan személyek hazai létszámrekordját, akik a testzsír csökkentését tűzték célul, 25 fővel, a 90 nap folyamán összességében (a csoporttagok mért eredményeit összesítve) a legtöbb leadott testzsír mennyiség 106,0 kg volt. Ez átlagosan 47 gramm/nap/fő zsírleépítési rekordot jelentett.

Hol?

Budapesten, a MediFitness™ Orvos- és Sporttudományi Központban és a Protissimo Hungary stúdiójában

Mikor?

2017. január 14. és 2017. április 13. között

Ki?

a MediFitness™ Orvos- és Sporttudományi Központ és a 25 fogyni szándékozó

Részletek:

A fogyásra kitűzött 90 nap leteltével a kontrollmérések és az eredmények összesítése történt meg, hitelesített jegyzőkönyvezés és speciális gépi mérési módszer alkalmazása mellett. Minden jelentkezőt a kísérlet kezdetén az első napon orvosi mérési jegyzőkönyv felvételével azonosítottak és vettek fel a csoport tagjai közé, majd a 90 nap elteltével a méréseket megismételték. A jegyzőkönyvek adatainak összevetésével alakult ki a rekord eredményeit jelentő adatbázis. 33-an indultak a programon 2017. január 14-én és összesen 25 személy fejezte be a fogyási feladatát és jelent meg a záró mérésen 2017. április 13-án. Mindkét mérést a Protissimo Hungary stúdiójában végezték el, ez a cég rendelkezik a célra alkalmas, „InBody 320” típusjelű, ún. szuperpreciziós testösszetétel mérővel.

A kísérletben mindvégig részt vett 25 személy összesen 122,1 testtömeget és 106 kg zsírt adott le. Ez fejenként közel 5 kg fogyást és 4 kg-nál több zsírleadást jelentett a pontosan 90 nap alatt. Egy résztvevőre vetített (átlagos) eredmények: 4,88 kg = 4,5 %-os átlagos testtömeg leadás, 4,24 kg = 11,6 %-os átlagos testzsír veszteség. Ez átlagosan 47 gramm/nap/fő zsírleépítési rekordot jelentett.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation