A marokerősítő gyakorlatok terén már korábban is hazai rekorder, a pilisszentiváni Máj István a 30 perces, két kézzel tetszés szerint felváltva bemutatott gyorsasági marokerősítő gyakorlat új magyar rekordját 7622 összenyomással állította fel. A korábbi félórás rekordja mellett most a fél óra alatt a jobb és bal kezével felváltva érte el ezt az eredményt.

P1010501 P1010507 P1010509 P1010516

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A leggyorsabban, váltott kézzel bemutatott marokerősítő gyakorlat félórás rekordját 7622 összenyomással

Hol?

Pilisszentivánon, saját lakásában

Mikor?

2015. február 21-én este

Ki?

Máj István

Részletek:

Máj István már évek óta végez marokerősítő gyakorlatot az erre a célra szolgáló, összenyomási impulzus számláló funkcióval is rendelkező sporteszköze segítségével. Folyamatos gyakorlása során már korábban állított fel magyar rekordot, rövidebb idő alatt igen gyorsan képes ismételni a marokerősítő mozdulatot. A fennálló félórás rekordja mellett most a fél óra alatt váltott kézzel bemutatott legtöbb marokerősítő gyakorlat rekordját állította fel úgy, hogy tetszés szerinti számban a jobb és bal kezével felváltva a lehető leggyorsabban végezte a gyakorlatot.

A gyakorlatra rendszeresített sporteszköz egy kétnyelű rugós marokerősítő, amely egy hajlított rugós villából áll, melynek két szárát burkolattal látták el. A marok szorítóerejének edzése a villa szárainak egymáshoz nyomásával történik. Máj István a saját teljesítményének mérésére ezt a sportszert kiegészítette egy saját gyártmányú impulzus-számlálóval. A marokerősítő összenyomási erőszükségletét kb. 80 Newton.

A kísérlet első percében Máj István 253 gyakorlatot mutatott be, 10 perc alatt 2722-t, negyedóra alatt 4118-at, 20 perc alatt 5459-et. 18 óra 59 perckor, a pontosan 30 perc után Máj István befejezte a kísérletét. Az 1800 másodperc alatt a számlálószerkezet kijelzője szerint 7622 összenyomást végzett el a két kezével felváltva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation