Szekrényes Szulita és Kiss Dennis, magyar légtornász művész páros, az első magyar LED légtornász artista páros 2023. november 25-én reggel, gyakorlás közben, illetve este a budapesti Erzsébet téren álló óriáskeréken felállította a manézson kívül a legnagyobb magasságban, védőháló nélkül bemutatott légtornász nyakforgási gyakorlat rekordját.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A védőháló nélkül bemutatott légtornász nyakforgási gyakorlat rekordját 18 méteres magasságban

Hol?

Budapesten, az Erzsébet téren álló óriáskeréknél

Mikor?

2023. november 25-én este

Ki?

Szekrényes Szulita és Kiss Dennis, magyar artista (légtornász) művész páros

Részletek:

Szekrényes Szulita és Kiss Dennis a Baross Imre Artistaképző Intézetben 2009-ben végeztek, több mint 18 éve alkotnak egy párt és 14 éve dolgoznak együtt. Dennis kreativitásának és a közös kitartásuknak köszönhetően 2013-14-ben készült el az általuk tervezett egyedi LED fényes kosztümük. Ez a védjegyükké vált és ezzel emelkedtek ki a tömegből. 2014-ben debütáltak az Erzsébet téren a Tavaszi Fesztiválon az ún. „LED Légtornász Produkció”-val, amely látványos fényhatásokkal egészíti ki a légtornász számukat. Ezen a helyszínen 2023. november 25-én állították fel az új cirkusz-szakmai rekordjukat: Manézson kívül a legnagyobb magasságban, védőháló nélkül mutatták be légtornász nyakforgási gyakorlatukat, amelynek során az Erzsébet téren felállított óriáskerék (Budapest Eye) egy gondolájához rögzített trapézon fejjel lefelé történő, nyaki fogású forgási gyakorlatot végeztek elsőként a világon, szabadtéren, az utca nyilvánossága előtt.

Az esti 18 óra 19 perckor kezdődött fényshow keretében 18 óra 29 perckor, 18 méteres magasságba emelkedve a fagypont körüli hőmérsékleten az Erzsébet tér közönsége előtt sikerrel ismételték meg a reggel már egyszer, gyakorlásként bemutatott nyakforgási mutatványukat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation