Dr. Rákóczi Dóra, aki több évtizede gyűjti a panda ábrázolásokat tartalmazó különféle tárgyakat, 2021. márciusában bemutatta az ország legnagyobb darabszámú plüss panda gyűjteményét. A több mint ezer figurából áll a gyűjteménye, amelyet lakásában tárol műanyag zsákokban, kétszer ennyi egyéb pandás tárggyal, képekkel, hűtőmágnesekkel, tollakkal és egyéb pandás apróságokkal egészül ki.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A legnagyobb darabszámú, egyetlen személy birtokában lévő plüss panda figurát tartalmazó magángyűjtemény rekordját 1083 mackóval

Hol?

Kaposvárott

Mikor?

2021. március 18-án

Ki?

dr. Rákóczi Dóra, panda ábrázolásokat gyűjtő magánszemély

Részletek:

Az évek alatt összegyűjtött panda mackó figurákat a könnyebb számlálhatóság végett Dóra előzetesen a lakása nagyszobájában összesen 16 zsákban, részben csoportosítva előkészítette, és egy darabjegyzéken összesítette. Elmesélte, hogy a pandát ábrázoló tárgyait már több évtizede gyűjti, a gyűjteménye darabjait részben ajándékba kapta, részben maga vásárolta.

A panda mackó plüss figurát tartalmazó gyűjtemény egy részét, a legnagyobb méretű figurákat a lakás kis szobájában egyenként leszemlézték és megszámlálták úgy, hogy a figurákat számlálás után kivitték a helyiségből. Itt 24 darab figura, továbbá 1 darab pandát ábrázoló ülőke és 1 darab ablakszigetelő párkánypárna volt megtalálható. Ez után a gyűjtemény többi részét számolták meg a lakás nappali szobájában. A számlálásra összesen 16 műanyag zsákban voltak előkészítve a figurák, amelyek darabszámát zsákonként határozták meg úgy, hogy kiöntötték a zsákok tartalmát a szőnyegre, majd a figurákat egyenként kézbevéve – eldöntve róla, hogy pandát ábrázol-e, illetve megfelel-e a plüssfigura kritériumainak – egyenként visszahelyezték a zsákokba. A számlálás a következő eredményt adta: 267+12+54+44+120+108+79+49+60+56+72+53+20+15+15+12 darab. Ezt követően Dóra bemutatott még 18 darab, hurkapálcára feltűzött pandafigurát, egy panda marionett bábut és a szekrényéből további 4 figurát. Ezeket összesítették, az eredmény 1083 plüss panda figura volt. Ezen kívül megszámláltak még összesen 80 darab plüss panda-fej formát, különböző használati tárgyakon.

A számlálás végeredménye tehát 1083 teljes plüss pandafigura, továbbá 80 darab, egyéb, 3 dimenziós pandafejet ábrázoló plüss tárgy lett, így jelenleg ez az ország legtöbb panda plüss figurát tartalmazó gyűjteménye.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation