A Magyar Kutyakozmetikus Móka Egyesület, Bönöczk Adél vezetésével 2022. március 26-án délután Kiskunhalason 76 magyar fajtakutya bemutatásával felállította az egy helyen, egy időben a legnagyobb létszámú magyar kutyafajta bemutató tömegszerűségi rekordját.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A legtöbb, magyar fajtájú kutya és gazdája bemutatkozásának létszámrekordját 10 fajta kutya összesen 76 egyedével

Hol?

Kiskunhalason

Mikor?

2022. március 26-án délután

Ki?

A Magyar Kutyakozmetikus Móka Egyesület

Részletek:

A „Magyar Kutyafajták Kutyakozmetikus Szemmel” című, a magyar kutyafajták népszerűsítéséért és felelős tartása érdekében létrejött látogatói program a kiskunhalasi Sóstó Csárda és Motel területén, a csárda melletti, bekerített sportpályán került megrendezésre.

Minden, az FCI által elfogadott magyar fajta fajtiszta egyede részt vehetett a létszámrekord felállításában, a fajtákhoz való tartozást szakértők szakmai nyilatkozata alapján számlálták meg.

A szervezők a 14 óra 20 perckor megkezdődött fajtabemutató során felsorolták a 9+1 magyar kutyafajtát, majd Bönöczk Adél felkonferálását követően a fajták egy-egy szakértőjének moderálása mellett bemutatták a kutyákat a közönségnek. A fajtabemutatót 14 óra 25 perckor a komondorok felvonulásával Taskó Márton indította, 15 óra 03 perckor a bemutató a sinka fajta ismertetésével rendben véget ért, ezt követően került sor a rekordot jelentő összlétszám megállapítására.

A fajtánként csoportokban rendeződött kutyákról az adott fajta tenyésztő-szakértője nyilatkozott, hogy az ott megjelent kutyák valóban az adott magyar fajtához tartoznak. A nyilatkozataik alapján a következő létszámok kerültek megállapításra:

a.       Komondor fajtából Taskó Márton szakértő szerint 3 darab,

b.      Kuvasz fajtából Varga Zoltán szakértő szerint 4 darab

c.       Puli fajtából Lakos Tünde Mária szakértő szerint 9 darab

d.      Mudi fajtából Balázs Zsófia szakértő szerint 6 darab

e.       Pumi fajtából Szerencsés Erzsébet szakértő szerint 2 darab

f.        Magyar vizsla fajtából Pálmai Judit szakértő szerint 14 darab

g.      Erdélyi kopó fajtából Kovács István szakértő szerint 13 darab

h.      Magyar agár fajtából Kolozsi-Kecskés Zsófia szakértő szerint 24 darab

i.        Sinka fajtából Czéher György szakértő szerint 1 darab.

Ezek szerint a rendezvényen valamennyi magyar fajta legalább egy kutyával képviseltette magát, mind a 9+1 magyar fajta bemutatásra került a közönség számára és összesen 76 magyar fajta kutya állította fel a rekordot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation