Balog Ibolya, (művésznevén: Zozo mama), 70 éves, nyugdíjas artista a Múzeumok Éjszakája rendezvény keretében a Fővárosi Nagycirkusz előtti közterületen felállította a legidősebb artistaként a leghosszabb ideig tartó, zsonglőr mutatványokkal tarkított, gólyalábas fellépés időtartam-rekordját. A művész több mint 80 percen keresztül, megszakítás nélkül gólyalábakon állva szórakoztatta a közönséget, mely időtartam alatt kisebb megszakításokkal több különböző zsonglőr mutatványt mutatott be az esemény nézőinek.

20160625_181433 20160625_182927

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A legidősebb, gólyalábon leghosszabban zsonglőrködő artista folyamatos produkciójának hazai időtartam-rekordját 82 perccel

Hol?

A Fővárosi Nagycirkusz előtti járdán

Mikor?

2016. június 25-én

Ki?

Balog Ibolya (művésznevén: Zozo mama), 70 éves, nyugdíjas artista

Részletek:

A Maciva Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft.-től sokszor rendelnek gólyalábas artistákat különböző rendezvényekre, ők általában negyedóránként váltják egymást a szereplésük során, ugyanis a gólyalábon egyfolytában mozogni kell, amerre billen a gólyalábon álló test, arra kell lépni, alá kell menni a test súlypontjának és ezt folyamatosan korrigálni kell, ezért egy félórás gólyalábon állás egy fiatal számára is komoly fizikai megterhelést jelent. Pósfai Zoltán artista szakmai felügyelő elmondta, hogy Zozo mama ezt a gólyalábas szerepet találta meg idősebb korára saját maga számára, ő szinte minden cirkuszi eseményen ott van, élő reklámjaként az artista szakmának.

Balog Ibolya 17 óra 40 perckor a cirkusz fogadócsarnokában készült fel a bemutatóra, ekkor vette fel a gólyalábat, a közönségnek szóló bemutatót, egyben a rekordkísérletét 17 óra 50 perckor kezdte meg azzal, hogy kivonult a cirkuszépület előtti járdára és zsonglőr mutatványokkal kezdte el szórakoztatni az utcán jelen lévő közönséget, jellemzően egyensúlyozási produkciókat mutatott be Balog Ibolya, aki a mutatványai közben, 18 óra 58 perckor bejelentette, folytatja a bemutatót 70 percen túl is. 19 óra 10 percig bezárólag folyamatosan mozgott, lépegetett egy helyben Zozo mama, az egyensúlyának megtartásához nem vett igénybe más segítséget, a gólyalábon állása szakadatlan volt. 19 óra 12 perckor visszavonult a gólyalábakon járva a cirkusz fogadó csarnokába, ahol a földszinti ruhatárnál leült, ezzel a 82 perces kísérlete rendben befejeződött.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation