Winczheim Tibor, egy, ma még kevéssé ismert kortárs író, 2012-ben összesen 154 történetet, valamint a decemberi utolsó, hetedik kötethez további két záró történetet írt meg és adott nyomdába. A Holnap Magazin segítséget nyújtott az író teljesítményének kivitelezésében.

P1060443 P1060444 P1060448

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A legrövidebb idő alatt megírt és kiadott, legtöbb novellát tartalmazó novelláskötet-sorozat magyar rekordját

Hol?

Fóton és a Holnap Magazin hasábjain

Mikor?

2012. június 30. és 2012. december 23. között

Ki?

Winczheim Tibor kortárs író

Részletek:

Winczheim Tibor2012 tavaszán kereste meg a Holnap Magazint azzal, hogy – tudomása szerint idehaza eddig egyedülálló módon – 7 hónap alatt 7 könyvet kíván egyedül megírni, majd a kiadón keresztül kiadni és forgalmazni. A Holnap Magazin segítséget nyújtott az író teljesítményének kivitelezésében.

A szerző vállalta, hogy minden hónap elején elküldi a következő kiadandó kötet anyagát, kötetenként 22+2 novellát, tehát minden kötet ugyanannyi (azaz 24) történetet tartalmazott. A két utolsó novella a következő kötetben szerepelt, ez a következő könyv ajánlója. A soron következő kötet minden hónap elején jelent meg és forgalmazására a szerző lakóhelyén és a Holnap Magazinon keresztül került sor.

A könyvek a Miskolci Könyvműhely Nyomdában készültek, sorszámozott példányban 1-100-ig, ezen felül a kötetenkénti 6 db köteles példányt is leadták minden esetben az Országos Szécsényi Könyvtárnak. A kiadó az első kötetet, benne 22 novellával és 2 további novellával, amely a következő kötetben is szerepelt (mintegy előzetesként) 2012. június 30-án ki is adta. Az A/5 terjedelmű kötet-sorozat első darabját további hat, hasonló módon szerkesztett kötet követte 2012. december 23-ig bezárólag.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation