Schmidt-Kovács Bence szakmai igazgató vezetésével a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége az esztergomi Kerek-tavon 2023. május 28-án felállította az egy helyen egy időben spiccbottal horgászó legtöbb gyermek hazai rekordját.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

Az egy helyen egy időben spiccbottal horgászó legtöbb gyermek rekordját 250 fővel

Hol?

Az esztergomi Kerek-tavon

Mikor?

2023. május 28-án délelőtt

Ki?

a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége

Részletek:

A szövetség kiemelt feladata a gyermek és ifjúsági horgászok nevelése, taglétszámából 2812 fő a gyermek horgászok száma. A 2023. május 28-án délelőtt megrendezésre került gyermeknapi eseményük keretében több száz gyermek részvételével bonyolították le a közös spiccbotos horgászást.

Az akcióban a 14 életév alatti gyerekek két korosztályra bontva (kisebb életkorú és alsó tagozatos, valamint felső tagozatos iskolások), előzetes regisztrációt követően egyesületenként vettek részt a 9 órakor kezdődő ifjúsági spiccbotos horgászversenyben. A verseny másfél óráig tartott, ez alatt számolták meg a szervezőkkel közösen a ténylegesen horgászó gyerekeket. A verseny kezdete előtt 5 perccel dudaszó jelezte az etetés kezdetét, majd a második dudaszóval indították a versenyt. A jelentkezett versenyzőket a Kerek-tó partvonala mentén, mintegy 700 méteres távon, egyesületenként táblával és szalaggal megjelölt szektorokba osztva helyezték el.

A versenyben a következő horgászegyesületek vettek részt: Tokodi Horgász Egyesület, Viscosa Horgász és Környezetvédő Egyesület, Táti Horgász Egyesület, Hosszúréti Horgász Egyesület, Rákosvölgye Horgász Egyesület, Lakihegyi Szabadidő Sport Egyesület, Péceli Horgászok Egyesülete, Dorogi Bányászok Horgász Egyesület, Vasas Horgász Egyesület, és Duna Sport Horgász Egyesület. A verseny zárását követően összesítették a kifogott halakat, egyben ellenőrizték, hogy csak spiccbottal (azaz orsó nélküli, a horgászbot végére rögzített damil és horog segítségével) horgásztak és valamennyi résztvevő gyermekkorú volt.

8 óra 54 perckor Oszvald Zsolt dudaszóval megadta a jelet az etetésre és a versenyző gyerekek felkészültek a horgászásra, majd 9 órakor pontban megkezdődött a horgászverseny, valamennyi résztvevő, elhelyezkedve az egyesülete számára kijelölt partmenti szektorban, kivetette a horgot. 9 óra 18 perckor a horgászó gyermekek tényleges létszámát, egyesületenként és egyenként megszámolták. A 9 óra 47 percig bezárólag megtartott szemle során, végiglátogatva a horgásztó teljes partmenti, horgászásra kijelölt sávját, egyesületenként az alábbi, ténylegesen is horgászási tevékenységgel foglakozó gyermekeket számlálták meg:

a.        Vasas Horgász Egyesület:                                                36

b.       Duna Sport Horgász Egyesület                                       26

c.        Dorogi Bányászok Horgász Egyesület                          26

d.       Táti Horgász Egyesület Tát                                             23

e.        Tokodi Horgász Egyesület Tokod                                  32

f.        Viscosa Horgász és Környezetvédő Egyesület            28

g.       Rákosvölgye Horgász Egyesület                                       9

h.       Hosszúréti Horgász Egyesület                                         31

i.         Lakihegyi Szabadidő Sport Egyesület                           23

j.         Péceli Horgászok Egyesülete                                          15

A létszámot 9 óra 48 perckor összesítették és megállapították, hogy a számolási hibákat is figyelembe véve +/- 10 fő pontossággal 250 gyermek vett részt a közös, egyidőben történő spiccbotos horgászásban. Megállapítható volt az is, hogy valamennyien a számlálás idejében horgászással foglalkoztak és kivétel nélkül spiccbotot használtak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation