A tavalyi, Soltvadkerten felállított időtartam rekordot szárnyalták túl 2023 október 21-én és 22-én a budapesti Kocsis utcai Átmeneti Szállás lakói és a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei dolgozói: A Kocsis utcában ősszel 66 játékos kerek 40 óráig pattogtatta a labdát.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A leghosszabb, csoportos maratoni asztalitenisz játék magyarországi rekordját 40 óráig tartó, aktív tevékenységgel

Hol?

Budapesten, Kocsis utcai Átmeneti Szállás földszinti könyvtártermében

Mikor?

2023. október 21. és 23. között

Ki?

a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei támogatásával a játékba részt vett 66 személy, Hujberné Turóczi Angelika szervezésében

Részletek:

Hujberné Turóczi Angelika, fő szervező és segítői 2023. október 21-én 6 óra 40 perckor előkészítették az eseménynek otthont adó Kocsis utcai Átmeneti Szállás földszinti könyvtártermében a szabványos asztalitenisz asztalt és a tanúk figyelőasztalát. A játék folyamatosságának biztosítására az asztal két oldalán jelentős darabszámú tartalék labdát halmoztak fel egy-egy edényben, hogy a játékosoknak ne kelljen a leeső labdák összegyűjtésével foglalkozni.

A játék 21-én reggel 7 óra előtt kezdődött, 6 óra 49 perckor Radics Sándor és Rékási Róbert, kezdő játékosok a bemelegítésükkel megkezdték a folyamatos játékot. A két játékos egymás ellen játszott szabad edző labdameneteket, utánuk a következő játékospár folytatta a sportolást. A játékban jellemzően a Kocsis utcai Átmeneti Szállás lakói vettek részt. A maratoni asztalitenisz játék nyilvános volt, arra bárki nézőként bármikor bejöhetett. A szervezők a könyvtárteremben felállítottak egy másik asztalt is, amelyen az eseményre érkező érdeklődők szabadon játszhattak. Rajtuk kívül bekapcsolódtak a játékba a szervezők ismerősei, más hajléktalanellátó szervezetek dolgozói, továbbá „A Város Mindenkiért” akciócsoport tagjai is. Október 21-én 21 órakor meglátogatta az eseményt Misetics Bálint szociálpolitikus, a főpolgármester lakás- és szociálpolitikai főtanácsadója is, aki éjfélig játszott a többiekkel. A rekordkísérlet a 66 játékos és közreműködő pontosan 40 órás aktív részvételével 2023. október 22-én 22 óra 49 perckor rendben befejeződött, ezzel sikerrel döntötték meg a leghosszabb, 40 óráig tartó, aktív tevékenységgel teljesített) csoportos maratoni asztalitenisz játék magyarországi rekordját.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation