Az albertirsai Roszik Mihály Evangélikus Általános Iskolában Ikerné Roszík Márta és Kubinka János szervezésében 26 órás folyamatos puzzle kirakási akciót szerveztek. A 26 óra alatt a kísérletben részt vett 136 játékos összesen 141 képet állított össze, ehhez 105.070 darab puzzle elemet használtak fel.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A maratoni csoportos váltó puzzle játék magyarországi időtartam rekordját l560 perccel

Hol?

Az albertirsai Roszik Mihály Evangélikus Általános Iskola tornatermében

Mikor?

2023. október 21. és 2023. október 22. között

Ki?

Ikerné Roszík Márta és Kubinka János szervezésében 136 játékos

Részletek:

A maratoni közösségi kirakó játékon a felhasznált kirakók szétszedett, bezacskózott állapotban álltak a játékban résztvevők rendelkezésére, a helyszínen a puzzle kirakással foglalkozók váltották egymást, de a tevékenység szakadatlan volt.

A tornateremben előzetesen 19 darab bankett asztalt állítottak fel, amelyeket a puzzle kirakását elősegítő sík fehér táblával láttak el. A kirakásban résztvevők asztalonként csapatokban dolgoztak, az előzetes asztal- és csapatbeosztást a teremben egy hirdetőtáblán kifüggesztették. A kialakult csapatok egymásnak is segítettek. A cél a legtöbb puzzle elem felhasználásával a legtöbb kép kirakása volt a 26 óra során. Minden közreműködő emléklapot kapott, minden kirakott képet egy kisérő lapon dokumentáltak a játék márkája, a kép címe, a mérete, az elemek darabszáma, a kirakási idő és a kirakásban közreműködött személyek száma szerint. A maratonon csak bontatlan, vagy elemeire szétszedett és leragasztott zacskóban kiosztott puzzle kirakósokkal játszottak. A puzzle kirakó játéknak ma már van nemzetközi szövetsége, számos országban egyesületi formában, szellemi sportként űzik a puzzle-t. Az akció célja volt többek között a hazai játékosok összefogása is.

Volt olyan időszak a kísérlet során, amikor 21 asztalnál egyszerre folyt kirakási munka. A 4. sz. asztalnál dolgozó csapat tagjai, név szerint Kocsár Judit, Vincze Dóra és Barbay Gabriella folyamatosan tevékenykedtek több mint 12 órán át. A sikeres maratoni rekordot a végén csoportkép készítéssel ünnepelték. A kísérlet adatait összesítették, a Kubinka János által vezetett excel összesítő tábla szerint a 26 óra alatt a kísérletben részt vett 136 játékos összesen 141 képet állított össze, ehhez 105.070 darab puzzle elemet használtak fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation