Nádaski Attila, énekes előadóművész, ismert művésznevén a Miskolci Elvis, 2023. május 31-én 9 órai kezdettel a Miskolci Egyetemen felállította a leghosszabb ideig tartó folyamatos Elvis dal éneklés egyéni maratoni rekordját.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A leghosszabb ideig tartó, folyamatos Elvis Presley dal éneklés rekordját 2969 perces időtartammal

Hol?

a Miskolci Egyetem A1 épületének első emeletén

Mikor?

2023. május 31. és június 2. között

Ki?

Nádaski Attila, Elvis Presley imitátor előadóművész

Részletek:

A kísérlet során 50 perc folyamatos éneklést 10 perc szünet követett, a dalok között legfeljebb 10 másodperc szünet volt, egy-egy dal négy óránként ismétlődhetett, az elénekelt dalok előzetesen megadott lista szerinti sorrendben hangzottak el. Nádaski Attila saját maga kezelte az éneket aláfestő zenék bejátszását a laptopjáról a helyszínen felállított hangosító berendezés segítségével. A kísérlete előtt 5 másodperces szám közi szünetekkel összevágta a 69 dalt, amelyet folyamatosan énekelt a kísérlet során, amelyet két, a helyiségben lévő színpaddal szemben telepített videokamerával folyamatosan rögzítettek.

A Miskolci Egyetem munkatársai és a tanúk május 31-én 7 óra 30 perctől gyülekeztek az egyetem A1 épületének első emeletén kialakított ún. Élményközpont teremben a folyamatos éneklés helyszínén. 8 óra 40 perkor a színpadon Nádaski Attila sajtótájékoztatót tartott, majd pontban 9 órakor, a Blue suede shoose című szám eléneklésével rendben kezdetét vette a rekordkísérlet. Június 1-jén 21 óra 30 perckor megjelent a miskolci Irány Televízió forgatócsoportja és felvételt készített a kísérletről, amely szakadatlanul és rendben folytatódott. A gondos szervezésnek és az egyetemen tapasztalható összefogásnak köszönhetően a kísérlet mindvégig szabályosan, rendkívüli események és megszakítás nélkül zajlott, az éneklés nem szakadt meg a szükséges néhány másodpercen túli ideig, a pihenőidők 10 percei rendszeresen, óránként kerültek megtartásra. Június 2-án 9 óra 47 perckor megjelent a helyszínen a Hír TV forgatócsoportja és felvételeket készített a kísérlet utolsó perceiről, amelyet meglátogatták a Megyaszói Általános Iskola tanulói is. A folyamatos éneklési rekordkísérlet 10 óra 29 perckor rendben véget ért, Nádaski Attila abbahagyta a kísérletet. Ezután rövid orvosi vizsgálat következett, majd pihenni tért. A kísérlet zárását követően 12 órakor rövid sajtótájékoztatóra került sor, ahol ismertették a rekord adatait. A kísérlet 49 óra és 29 perce alatt Nádaski Attila összesen 41 óra 19 percet töltött Elvis Presley dalok előadásával, az összesen 490 perc pihenőidején kívül.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation