A Szolnoki Plazma Center 2022. november 30-án ismét sikerrel döntötte meg a 24 óra alatti egy helyszínen a legtöbben vérplazmaadásban részvétel hazai rekordját. A kísérlet során az önkéntes plazmaadást szervező cég munkatársai 647 donor plazmaadását bonyolították le, mindezt 0,757 fő/perc intenzitási mérőszám beállításával. A plazmaadás teljesen önkéntes formában működött, arra előzetesen regisztrálhattak a donorok. Hazánkban ők tartják és döntik is meg immár rendszeresen az ilyen jellegű rekordot, amellyel számtalan beteg ember életszínvonalának a javulásához járulnak hozzá.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

Az egy nap alatt, egy helyszínen a legtöbben vérplazmaadásban donorként részt vett személyek hazai rekordját 647 fővel

Hol?

A Szolnoki Plazma Centerben, a Pelikán Bevásárlóközpont II. szintjén

Mikor?

2022. november 30-án

Ki?

A Plazma Center Szolnok munkatársai, valamint a 647 adományozó

Részletek:

A rekorder cég vérplazmagyűjtéssel, véradásszervezéssel foglalkozik, a vérplazmából életmentő gyógyszerek készülnek, a utóbbi években, részben a jól kommunikált korábbi rekordjaiknak köszönhetően, a plazmaadók aktivitása megmaradt, ezért a szervező cég plazmagyűjtése töretlen maradhatott.

November 30-án reggel 7 órakor, az első donor érkezésével megkezdődött a tevékenység, amely a nap folyamán a szokásos rendben, mindvégig tervszerűen zajlott, 17 óra 50 perckor már az 527. donorral foglalkoztak a Center munkatársai, ezzel megdöntötték korábbi rekordjukat. 18 óra 43 perckor a Center bejárata előtti információs pultnál, a Pelikán Bevásárlóközpont II. szintjének folyosóján a Center vezető munkatársai köszöntötték az 600. plazmaadót. 21 óra 17 perckor az utolsó adományozó, a 642. donor is befejezte a plazmaadást. Összesen 642 fő adott plazmát érvényesen a rendelkezésre álló naptári nap 24 órája alatt, ezt a 642 főt ténylegesen 14 óra 08 perc alatt kezelték, a fajlagos kiszolgálási intenzitás adata 0,757 fő/perc volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation