A Magyar Hullámlovas Szövetség és a budapesti Móricz Zsigmond Gimnázium Tancsa Péter szövetségi elnök és Gábor Attila testnevelő tanár szervezésében streetsurf rekordkísérletet szerveztt az olimpia hullámszörf sportág iskolai utánpótlása fejlesztése és a sportág népszerűsítése céljából. A rekordkísérlet során az iskola tanulói folyamatosan végezték egymást váltva ugyanazt a koordinációs surf gyakorlatot, amelynek során a streetsurf sporteszközzel fejenként legalább 5 perc folyamatos haladást mutattak be a tornateremben lábletétel nélkül.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

Az egy tanítási napon, a legtöbb tanuló által bemutatott 5 perces, láb letevés nélküli haladási streetsurf gyakorlat tömegszerűségi rekordját 237 fővel

Hol?

A budapesti Móricz Zsigmond Gimnázium tornatermében

Mikor?

2023. október 9-én

Ki?

Tancsa Péter szövetségi elnök és Gábor Attila testnevelő tanár szervezésében a gimnázium 237 diákja

Részletek:

A tanulók a hullámsurf sportág alapgyakorlatait az iskolai testnevelés órák keretében sajátították el az iskolában, a tornatermi streetsurf gyakorlatokat a képzésnek megfelelő építkezési sorrendben hullám-medencében történő gyakorlás és a tehetségesek számára szervezett óceáni szörfözés követi. A surf oktatás alapgyakorlatának folyamatos, lábletevés nélküli bemutatása során csak azok a tanulók számítottak bele a kísérletet teljesítők közé, akik megállás és lábletevés nélkül teljesítették az 5 percig történő streetsurf deszkán haladás feltételét.

A szervezők 7 óra 20 perckor előkészítették az iskola földszinti tornatermét a kísérletre, leválasztották a terem nagyobbik részét és műanyag bójákkal kijelölték a körpályát a padlóra felfestett kézilabdapálya fehér szegélyvonalán belül. Ezt követően bevitték a surfdeszkákat a terembe, majd az első csoport tanulói megérkeztek a kísérlet helyszínére. Tancsa Péter szövetségi elnök köszöntötte az első csapatot, majd 7 óra 36 perckor a tanulók elindultak a surfdeszkákkal a teremben és elkezdődött az órarend szerinti első testnevelés óra, amelynek keretében 7 óra 44 perckor elindították az első 5 perces haladási gyakorlatot, amellyel kezdetét vette a rekordkísérlet. Ezután a második csoport időmérése következett, majd a délelőtt folyamán a szervezők előzetes időbeosztásának megfelelően érkeztek a különböző osztályok és korcsoportok tanulói a gyakorlat bemutatására. Az összesen 24 csoport résztvevői létszáma mindösszesen 237 főt tett ki.

13 óra 09 perckor az utolsó, 24. csoport is befejezte az 5 perces haladási gyakorlatát, ezzel a kísérletet szervező Magyar Hullámlovas Szövetség és a budapesti Móricz Zsigmond Gimnázium, Tancsa Péter szövetségi elnök és Gábor Attila testnevelő tanár, valamint a 237 tanuló közreműködésével sikerrel állították fel az egy tanítási napon, a legtöbb tanuló által bemutatott 5 perces, láb letevés nélküli haladási streetsurf gyakorlat tömegszerűségi létszámrekordját.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation