Az Alsónémedi Széchenyi István Általános Iskolában a 2014. évi farsang alkalmából az Alma együttes: Nád a házam teteje című dalára az eseményen részt vevő gyerekek és felnőttek egyszerre mozogtak az együttes által kitalált kézjelekkel irányítva, közösen elmutogatva, eljátszva a gyerekdal tartalmát. Ezzel a tömegszerűségi akcióval, a minél nagyobb létszámban egyszerre elmutogatott-eljátszott gyerekdallal állított fel létszám-rekordot az a félezer gyerek és felnőtt, aki a képek tanúsága szerint igen csak jól érezte magát és önfeledten játszott az iskolai műsor részeként.

A0123 A0127 DSC_4130 DSC_4138

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A legnagyobb létszámmal bemutatott gyermekdal-animáció hazai rekordját 500 fővel

Hol?

Alsónémediben, a Széchenyi István Általános Iskola aulájában

Mikor?

2014. február 14-én 17 órától 18 óráig

Ki?

Az Alma együttes tagjainak vezetésével az iskola farsangi rendezvényén megjelent 500 gyerek és felnőtt

Részletek:

 A közös játékra előzetesen már készültek az iskola tanulói és a pedagógusok. A gyerekek megtanulták és elgyakorolták többször a dalt és a kézmozdulatokat. A rendezvény helyszínén, az Alma együttes koncertje alatt az aulában a gyerekek és a szülők a színpaddal szemben, valamint az aula oldalsó hajói alatt, a galériára vezető lépcsőn és galérián helyezkedtek el. A kísérletben az alsó tagozatosok, mintegy 200-230 fővel, a gyerekeket kísérő szülők és pedagógusok mintegy 60-100 fővel vettek részt, míg a Napfény Mazsorett Csoport tagjai animálták a színpad előtt elhelyezkedő gyerekeket. Közel 400-500 fő közös játékára számítottak a szervezők.

 Az Alma együttes a fellépését valamivel 16 óra 40 percet követően kezdte meg és a kísérletre 17 óra 20 perckor került sor. 17 óra 18 perckor a színpadon az Alma együttes vezetője és Juhász Lászlóné felhívta a közönséget a kísérletben való részvételre, a közös játékra az ismert népdal alatt. A jelen lévő, mintegy félezer főre becsülhető közönség jelentős része, jellemzően a mozgást begyakorolt alsó tagozatos gyerekek, a színpad előtt 17 óra 20 perctől kezdődően sorokba és oszlopokba rendeződtek és 17 óra 21 perckor megkezdték az együttes vezetésével a közös játékot, az éneklést és a magyar népdal tartalmának elmutogatását a dal első versszakára. A közös játék, amelynek során a dalt egymás után többször, egyre gyorsuló tempóban játszották el a zenészek és mutogatták el a gyerekek és kísérőik, 17 óra 28 percig tartott.

 A színpad előtt 27-30 oszlopban és 13-15 sorban helyezkedtek el a résztvevők, emellett a galérián mintegy 20 fő és a színpad mellett két oldalon további mintegy 50-50 fő vett részt a közös játékban, így a kísérlet több mint öt perce alatt egyszerre és folyamatosan mintegy 500 fő vett részt a gyermekdalra betanult közös mozgás és mutogatás játék rekordjának felállításában. 17 óra 29 perckor a rekordkísérletet követően az Alma együttes fellépése rendben folytatódott. A műsor végén a gyerekek és a felnőttek alig akarták elengedni a „rekord-csinálókká” előlépett zenészeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation