A Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet Gyermekszív Központ szervezésében, Dr. Mayer Zita vezetésével 2023. június 3.-án a Budapesti Honvéd SE vívócsarnokánál, az I. Szív-Kör Olimpia részeként sikerrel állították fel legtöbb, igazoltan szívbeteg gyermek részvételével megszervezett jóga létszámrekordját. A 40 gyermek a családtagjaikkal együtt végezte a jógagyakorlatot.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A legtöbb, igazoltan szívbeteg gyermek részvételével megszervezett jóga létszámrekordját 40 fővel

Hol?

A Budapesti Honvéd SE vívócsarnoka melletti sportpályán

Mikor?

2023. június 3-án délután

Ki?

A Szív-kör Egyesület a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet Gyermekszív Központtal együtt, Dr. Mayer Zita vezetésével

Részletek:

A családi esemény keretében nemcsak a szívbeteg gyermekek, hanem a szüleik, családtagjaik is részt vettek a közös jógázásban. A rendezvény bejáratánál név szerint regisztrált családok szívbeteg gyermek tagjai kék, illetve piros karszalagot kaptak és az előzetes jelentkezési lista alapján összeszámolt, szívbeteg gyermeket is tartalmazó családok száma közel 50 volt. Dr. Mayer Zita, szervező elmondta, hogy a sajátos betegségre tekintettel igen nehéz szervezői feladat akárcsak egy kisebb csoport közös akciójára néhány tíz család összeszervezése is.

A szervezők 16 óra 15 perckor a műsorvezető segítségével felhívták a jelen lévő családok figyelmét a rekordkísérletre. Ekkor Bánhidi Dóra, a jógagyakorlat vezetője elmondta a jógagyakorlat forgatókönyvét és a családokat felhívták a csatlakozásra. Ezután a sportpályát körbevevő futópálya nyolc sávján gyülekezni kezdtek a jógában részt venni kívánó családok, köztük a karszalaggal megjelölt szívbeteg gyermekek. 16 óra 26 perckor megkezdődött a vezetett jóga, amelynek során egy verses történetre végezték a jógázók az előzőleg elpróbált mozdulatokat. A verses vezetés szövegét saját költeményeként Csák-Iványi Réka, jógaoktató mondta el, a mozdulatokat Bánhidi Dóra, a jógagyakorlat vezetője mutogatta el, szemben a jógázókkal egy pódiumon állva.

A 16 óra 30 percig bezárólag megtartott számlálás során átlagosan hat sorban és tizennyolc oszlopban helyezkedtek el a jógázó családok tagjai, így a számolási hibákat is figyelembe véve összesen mintegy 110 fő együtt jógázó létszám volt megállapítható. A közös gyakorlat 16 óra 31 perckor rendben véget ért, ezt követően egyeztették a jelen lévő szívbetegek gyerekek lehetséges létszámát és ezt összevetették a számlálás során tapasztaltakkal. Sikerült megállapítani, hogy 40 szívbeteg gyermek jógázott együtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation