Kovács Péter “Petike”, freestyle-futball világbajnok vezetésével az OTP Bank Gyermeknapi Focikupa rendezvényén 2013. május 26-án délután a budapesti Városliget napozórétjén 110 focirajongó dekázott, vagy legalábbis próbált együtt dekázni 5 percig.

P1080415 P1080421 P1080422 P1080423 P1080424

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

Egyszerre egy helyen történő dekázás tömegszerűségi rekordja

Hol?

Budapesten, a Városligetben a Petőfi Csarnok melletti napozóréten

Mikor?

2013. május 26-án 14 órakor az OTP Bank Gyermeknapi Focikupa keretében

Ki?

Kovács Péter “Petike”, freestyle-futball világbajnok vezetésével kb. 110-130 dekázó

Részletek:

 A Városligeti Gyereknapon a Petőfi Csarnok melletti réten felállított színpad előtt Kovács Péter freestylefutball világbajnok vezetésével az OTP Bank Nyrt. felállította a focilabdával történő dekázás tömegszerűségi rekordját. Egy helyszínen egyszerre 110-en mutattak be folyamatosan, legalább 5 percig dekázást, azaz lábbal saját maguknak történő adogatási gyakorlatot, amelynek során folyamatosan meg kellett próbálni mindenkinek a labdát ismételten felrúgni a levegőbe oly módon, hogy az nem pattan el és nem ér földet. A rekordkísérletet szervező OTP Bank NyRt. a színpad mellett regisztrációs sátrat állított fel. A 14 órakor kezdődött akcióra előzetesen a Facebook internetes oldalán és személyesen a helyszínen, a regisztrációs sátornál lehetett jelentkezni. Minden helyszínen megjelent jelentkező kapott egy sorszámozott karszalagot, amelynek bemutatása ellenében a kísérletet közvetlenül megelőzően egy labdát vehetett kézbe, amelyet a kísérlet után meg is tarthatott. A szervezők ezer labdát készítettek elő a helyszínen.

 Kovács Péter 14 óra 02 perckor megjelent a színpadon és Kiss Orsolya műsorvezetővel közösen felkonferálták az eseményt. A színpadra léptek ezt követően további ismert közéleti és sportszemélyek, akik vállalták, hogy a közönség előtt dekázva fogják buzdítani a rekordkísérletben részt venni szándékozókat. 14 óra 07 perckor Kovács Péter bemutatójával a színpadon kezdetét vette az esemény. A bemutatót követően 14 óra 19 perckor a színpadon lévők felhívására a színpad előtt tartózkodók magasba emelték labdájukat, majd megkezdték a dekázást, amely 14 óra 24 percig tartott. A színpadon jelen lévő, dekázni próbáló 20 személyen kívül +/- 20 fő pontossággal 90 főben sikerült meghatározni azt a létszámot, amely a kísérlet 5 perce alatt legalább megkísérelt dekázást bemutatni. A dekázást követően a szervezők összesítése szerint 812 karszalag és kb. 800 labda került kiosztásra. A viszonylag alacsony létszámú tényleges részvételt indokolja az a tény, hogy igen jelentős arányban távoztak, több esetben személyenként akár több labdával is még a kísérlet megkezdése előtt a regisztrált személyek a helyszínről…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation