Patkás Tamás (művésznevén: Tomi Rocky), Magyarország egyetlen nyílt vízi paraúszója, egyben Győr város parasport nagykövete is. A lábait balesetben elveszített sportoló a Pacific Open Water Swim CO. USA által szervezett nyíltvízi úszáson 2022. augusztus 28-án reggel átúszott az Alcatraz börtönszigetről San Franciscoba, 3,3 km távon, 47 perc 13 másodperc alatt a 16 °C hőmérsékletű vízben.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

Egyedüli paraúszóként átúszott az Alcatraz börtönszigetről San Franciscoba

Hol?

a Pacific Open Water Swim CO. USA által szervezett nyíltvízi úszáson

Mikor?

2022. augusztus 28-án reggel

Ki?

Patkás Tamás (művésznevén: Tomi Rocky), Magyarország egyetlen nyílt vízi paraúszója

Részletek:

Az úszást a Pacific Open Water Swim CO. USA szervezte, élőben közvetítették Patkás Tamás Facebook oldalán, amit átvett a Kisalföld napilap internetes felülete is.

E mellett számtalan versenyen vett részt az utóbbi 8 év alatt. A Balaton átúszást nyolcszor teljesítette már és 2020-ban átúszta a Boszporusz tenger szorost is egyedüli magyarként. Volt Oroszországban, egy működő atomerőműben tartott versenyen, szintén egyedüli magyarként. Dániában, 139 ép férfit előzött meg a város körbeúszásán Koppenhágában 16°C vízben 2000 méteren. Ausztriában 3 éven át 17 versenyen teljesített távokat 3-tól az 5 km-ig. Szlovákiában úszott 15.6 km-t egy 24 órás versenyen. Horvátországban Porecben úszott, ahol egyedüli paraúszóként 4 éven át megszerezte az összes érmet, beleértve az aranyat is az 5000 méteren. Tengeren, tavakban, folyókon egyedüli paraúszóként, lábak nélkül, segítség nélkül úszott mindig az ép versenyzőkkel.

2023. március 7-én kedden a győri Városháza Bisinger termében a rekord elismerésére a város polgármestere fogadta Patkás Tamást, aki átvette a Magyar Rekorder oklevelét is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation