Az Event Csoport Rendezvényszervező és Tanácsadó Kft. szervezésében 2017. szeptember 9-én a Magyar Suzuki Zrt. dolgozói és családtagjaik, a cég családi napján sikerrel megdöntötték a leghosszabb, összekapaszkodott személyekből álló mozgó sor, vagyis a leghosszabb embervonat eddig fennálló magyarországi rekordját. A rendezvény végén 1040 résztvevő alkotta az összekapaszkodva mozgó sort.

20170909_183320 20170909_183331(0) 20170909_183935 20170909_183939

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A leghosszabb összekapaszkodott embersor, a „vonatozás” rekordját 1040 fővel

Hol?

az Esztergomi Királyvárosi Lovasligetben

Mikor?

a Magyar Suzuki Zrt. családi napján, 2017. szeptember 9-én este

Ki?

a Magyar Suzuki Zrt. dolgozói és családtagjaik

Részletek:

A gyülekező a lovasliget szabad területén, a rendezvénysátor mellett, a színpad előtt volt 18 órakor. A gyülekező után az embervonat elindult a színpad jobb oldalánál elhelyezett, helyszíni videokivetítő alatt felállított számlálókapun át a lovasligetben, a rendezvénysátort nagy körben megkerülve, a színpad melletti számlálókapun ismét keresztül haladva. A megtett út hossza kb. 500 méter volt. A számlálás után a sor továbbhaladt és megvárták, míg az utolsó személy is elhalad a számlálók előtt.

A műsorvezető 18 órakor felkonferálta a kísérleteket, a színpadon állva részletesen ismertette a jelen lévőkkel a kísérletek lefolyását és a szabályokat. 18 óra 30 perckor a szervezők többszöri felhívására, a menet megkezdésére felálltak a vonatozásban részt venni kívánó, többnyire Suzuki Zrt. dolgozók a színpad előtt egy sorban, a sor élén Jagudits Ákos, a Magyar Suzuki Zrt. HR igazgatója toborozta a rendezvényen jelen lévőket a részvételre. 18 óra 34 perckor a rendezvény színpadán éppen fellépő együttes által szolgáltatott zene mellett a menet megindult a színpad előtti számlálókapun át jobbra, a rendezvénysátrak mögé. A számolókapukon áthaladva a résztvevők sort alkottak és szabály szerint összekapaszkodtak, majd az embervonat szám szerint 733 résztvevővel 18 óra 58 perckor elindult az útvonalán a rendezvény területén, élén Jagudits Ákossal és Horák Gyöngyivel. A visszaérkezés előtt, a színpad előtt felállított számlálókapuig még haladás közben jelentős számban csatlakoztak a „vonathoz”.

A számlálókapunál egyenként megszámolták áthaladáskor a személyeket. A számlálás helyszínére való megérkezés előtt a sor összekapaszkodva, elszakadás nélkül, egyben mozgott. A „vonat” 19 óra 13 perckor ért vissza a kiindulás helyére, az utolsó, a sorban haladó személy ekkor lépett át a számlálókapun, ahol a számlálás végeredménye 1043, illetve 1037 főt adott, így megállapítható volt, hogy a fennálló, 948 fős rekordot sikerült megdönteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation