Krisztián ismét megdöntötte a 24 órás egyéni palacsintasütés korábbi, 7422 darabos rekordját, amelyet 2012-ben Dombrádon szintén ő állított fel. A 24 órás egy személyes palacsintasütés rekordot a kísérletek hagyományainak megfelelően a helyszínen géppel bekevert tésztaalapanyagból három darab, egyenként négy égőfejes háztartási PB-gáztűzhelyen 10 palacsintasütővel döntötte meg a helyi Palacsinta Fesztiválon a családtagjai segítségével.

20130714_085759 20130714_091739 P1090510 P1090512

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A 24 órás egyéni palacsintasütés mennyiségi rekordját 7422 palacsintával

Hol?

Mátraterenye község Palacsinta Fesztiválján, a Vendégház parkban

Mikor?

2013. július 13-án 9 óra 05 perctől 14-án 9 óra 05 percig

Ki?

Pokol Krisztián többszörös magyar palacsinta rekorder Mátraterenye önkormányzata támogatásával, Gyurcsák Tamás szervezésében

Részletek:

A rekordkísérlet céljára a parkban felállított ideiglenes sátorban, a sütés helyszínén felállításra és beüzemelésre került három darab PB-gáztűzhely. A kísérlet segítői, a Pokol család tagjai 7 óra 50 perckor előkészültek a kísérlet végrehajtására, betöltötték a szénsavas ásványvizet a korábbi kísérleteik során is a tészta keverésére használt mosógépbe, amely keverőgépként funkcionál évek óta náluk. Pokol Krisztián 8 óra 20 perckor nekikezdett a sütésnek abból a célból, hogy a sütőserpenyők a kellően stabil hőfokot elérjék. 8 óra 35 perckor beállították a gázégők lángteljesítményét, majd több próbasütést végeztek. A kísérlethez felhasznált nyers tészta alapanyagot szintén a helyszínen készítették elő. Ehhez a liszt, a tojás, és a további alapanyagok bekeverésére egy más célra nem használt, tésztakeverő gépként üzemeltetett 1994. évi gyártású, rozsdamentes mosótérrel rendelkező, Hajdú márkájú tárcsás mosógépet használtak. A kísérlet során az elkészült palacsinták átlagos átmérőjét 14 és 23 cm közöttire lehetett becsülni.

A kész palacsintákat Krisztián családtagjai segítségével külön tányérokon adta át a kiszolgáló pultra, ahol a tanúk megszámolták azokat és ezután megtöltötték és kiadták a sorban várakozóknak. A lekvárral, kakaóval, túróval, mogyorókrémmel és vaníliakrémmel töltött palacsintákat jegy ellenében a fesztivál látogatói, a sorban állók között osztották szét. Az első néhány kisült palacsintát a készítők, az alkalomra megjelent érdeklődők és a helyszínen jelen lévő rendezvény-látogatók elfogyasztották és megállapították, hogy az fogyasztásra alkalmas és mindenben megfelel a palacsintaként ismert helyi népi ételnek.

A 24 órás rekordkísérletet Krisztián pontosan 9 óra 05 perckor kezdte meg úgynevezett „röprajtos” technikával úgy, hogy a kezdés időpontjában már folyamatban lévő sütések nyolc darab palacsintáját levonták a végeredményből, hiszen a szabályok szerint a készítési folyamat elejétől kell számítani a rekordkísérlet darabszámait. 2013. július 14-én 5 óra 13 perckor Krisztián megdöntötte az eddig fennálló, 6636 darabos magyarországi rekordot úgy, hogy a 24 órás kísérlete alatt mindössze egy alkalommal, július 14-én 6 óra 30 perc és 7 óra 29 perc között vett igénybe 59 perc pihenőidőt. Ekkor a teljesítménye már 6993 palacsinta volt. Ezzel a Mátraterenyei Palacsinta Fesztivál és Pokol Krisztián, családtagjai közreműködésével ismét megdöntötte a 24 óra alatti folyamatos palacsintasütés eddig fennálló (mennyiségi és sebességi) magyarországi rekordját, több mint 7400 (számlálás szerint 7422 darab) palacsintával.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation